200 gram quinoa
1/2 pomelo
3 bosuitjes, fijn gesneden
75 gram wortelen, fijn gesneden
50 gram ongezouten pinda’s
eetlepel sojasaus
theelepel honing
sap van een limoen
een stukje gember
Deze salade is geschikt voor 4 personen als lunch. Wil je het eten als diner maak er dan nog lekker wat kipsaté bij. Maar deze salade misstaat ook niet op de tuintafel tijdens een heerlijke barbecue avond.
Bereiding
1
Schil de pomelo (kijk hier hoe je dat doet) en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de gember fijn.
2
Kook de quinoa zoals beschreven staat op de verpakking.
3
Maak ondertussen de dressing voor de salade. Meng de sojasaus, de honing, het sap van de limoen en de stukjes gember met elkaar in een schaaltje.
4
Als de quinoa gekookt en afgekoeld is, kan je alles gaan mengen. Roer eerst de geraspte wortelen door de quinoa heen.
5
Meng nu de dressing erdoor heen. Zorg dat de smaken goed gemengd met elkaar worden. De pomelo en de bosui kun je nu door de quinoa heen roeren.
6
Schep de quinoa salade op een mooi bord en garneer met pinda’s. Eet smakelijk!