Discovered inspiratie
Samen werelds genieten
Discovered producten
ontdek een nieuwe wereld
Discovered recepten
Zet eens wat nieuws op tafel
Previous slide
Next slide

Duurzaamheid bij Discovered

Bij Discovered is het onze missie om iedereen zoveel mogelijk te laten genieten van alle prachtige soorten exotische groente en fruit  die onze planeet te bieden heeft.

Hierbij focussen we ons op het bieden van inspiratie voor lekkere, gezonde, verrassende en aantrekkelijke maaltijden, die voornamelijk bestaan uit groente en fruit. Want het eten van een voornamelijk plantaardig dieet is niet alleen van belang voor onze eigen gezondheid, maar ook voor die van de planeet.

In het rapport van de EAT Lancet commissie, en in de dubbele pyramide van de Barilla Center for Food & Nutrition Foundation komt duidelijk naar voren dat het consumeren van meer groenten en fruit een essentieel element is van een toekomstbestendig dieet.

Het is daarom onze missie om het consumeren van exotische groenten en fruit leuker en makkelijker te maken. We willen jou verrassen met de heerlijke smaken van exotische groente en fruit, en laten zien dat vlees en vis niet meer noodzakelijk is als smaakmaker!

 

Connecting smiles

We vinden dat iedereen in onze keten moet profiteren van onze missie om een positieve impact te maken op mens en planeet. En onze keten begint bij de boer. Onze telers zorgen ervoor dat onze verrassende exoten in gezondheid groeien en geteeld worden op exotische plekken over de hele wereld. Om samen verder te groeien, bouwen we lange termijn relaties op met onze leveranciers. We werken graag nauw samen met diverse telers, van groot tot klein om een positieve economische, sociale en milieu impact te maken. Ook dragen we zorg voor mens en milieu door zorgvuldige leveranciersselectie en door onze leveranciers te begeleiden op het gebied van sociale arbeidsomstandigheden en het minimaliseren van milieu impact.  

 

Packaging, don’t waste it!

Producten die van ver komen moeten goed beschermd en verpakt worden. Maar laten we wél verantwoord met verpakkingen omgaan. Dat betekent dat we continu bezig zijn met het vinden van de juiste balans tussen product en verpakking. Want een verpakking moet altijd functioneel zijn. Goed verpakt voedsel voorkomt vaak verspilling. We willen geen onnodig gebruik van verpakkingsmateriaal, maar ook zeker geen voedselverspilling.

Zo zijn we continu bezig met het innoveren van onze verpakkingen. Waarbij we ernaar streven dat ze gemaakt worden van 100% gerecycled materiaal en ook weer 100% recyclebaar zijn. En juist met dat laatste punt hebben we jouw hulp nodig!

Om hieraan te voldoen hebben we alle zwarte plastic verpakkingen verbannen, omdat deze vaak niet recyclebaar zijn. Door te zoeken naar alternatieven, besparen we jaarlijks
70.000kg aan zwart plastic

Een ander voorbeeld van verpakkingen die we hebben verduurzaamd is die van de pomelo. Hier hebben we het verpakkingsgewicht met 50% weten te verminderen. Onze mango en avocado verpakking is nu geheel van papier en dus 100% te recyclen. Elke dag zijn we bezig om hier verdere verbeteringen in te realiseren.

Help jij ook mee?

Onze verpakkingen bevatten recyclelogo’s waarop wordt aangegeven hoe onze verpakking op de correcte manier gerecycled moet worden. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de verpakking weer opnieuw gebruikt kan worden. Zo kun jij, door de verpakking correct weg te gooien, de cirkel rond maken.