Duurzaamheid bij Discovered

Bij Discovered draait alles om ontdekken. Onze ontdekkers zijn erin getraind om jou lekkere, verantwoorde en verrassende inspiratie te bieden voor maaltijden en tussendoortjes. Onze missie? Jou laten genieten van alle heerlijke exotische groenten en fruit die onze planeet te bieden heeft. En weet je wat het beste daarvan is? Dat kost helemaal niet veel moeite. Wij laten jou zien dat plantaardig eten lekker, leuk én makkelijk is! 

En dat niet alleen, deze levensstijl is ook nog eens goed voor onze eigen gezondheid en die van de planeet. In het rapport van de EAT Lancet commissie en in de dubbele pyramide van de Barilla Center for Food & Nutrition Foundation komt duidelijk naar voren dat het consumeren van meer groenten en fruit een essentieel element is van een toekomstbestendig dieet. Met Discovered ervaar je dat onze groenten en fruit prima de hoofdrol kunnen vervullen op je bord. Waar wacht je nog op? Laat het exotisch genieten maar beginnen!  

Connecting smiles

In alles wat we doen, staat mens én planeet centraal. Onze hele keten moet profiteren van onze missie. Laten we starten bij de boeren, zij staan aan het begin van onze keten en zijn heel belangrijk voor ons. In allerlei uithoeken van de wereld zorgen onze telers met liefde voor de gezonde groei van onze exotische groenten en fruit. Om samen verder te groeien, bouwen we lange termijn relaties op met onze boeren. Met oog voor mens en planeet selecteren we zorgvuldig onze telers en begeleiden wij hen in sociale arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijke praktijken. 

Telers Discovered

Help jij ook mee?

Onze verpakkingen bevatten recyclelogo’s waarop wordt aangegeven hoe onze verpakking op de correcte manier gerecycled moet worden. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de verpakking weer opnieuw gebruikt kan worden. Zo kun jij, door de verpakking correct weg te gooien, de cirkel rond maken.

Packaging, don’t waste it!

Ook op het gebied van duurzame verpakkingen zitten we niet stil. De exoten moeten vaak flink wat kilometers afleggen voordat ze in onze loodsen belanden. Dat betekent dat de producten goed verpakt en beschermd moeten worden. Toch is het ook belangrijk om geen onnodig gebruik te maken van verpakkingsmateriaal. De verpakking moet functioneel zijn. Goed verpakt voedsel voorkomt namelijk vaak verspilling. Discovered is continu opzoek naar de juiste balans. 

Dat betekent dat we onze verpakkingen blijven innoveren. Hierbij hebben we altijd één doel voor ogen: verpakkingen van 100% gerecycled materiaal maken die ook weer 100% recyclebaar zijn. Om ons doel te behalen, hebben we alle zwarte plastic verpakkingen verbannen, omdat deze vaak niet recyclebaar zijn. Door te zoeken naar alternatieven, besparen we jaarlijks 70.000kg aan zwart plastic.   

En hier blijft het niet bij. Een ander voorbeeld van verpakkingen die we hebben verduurzaamd is die van de pomelo. Hier hebben we het verpakkingsgewicht met 50% weten te verminderen. Onze mango en avocado verpakking is nu geheel van papier en dus 100% te recyclen. Dit is pas het begin, maar we zijn er nog niet. Stapje voor stapje werken we aan de weg om bij te dragen aan onze missie. 

 

Avocado Banderol png - Duurzaamheid - Discovered
20200930G 1004 transpt - Duurzaamheid - Discovered