maaltijdsalade-zoeteaardappel
Maaltijdsalade van zoete aardappel met desembrood en geroosterde paprika

Ingrediënten

2 grote zoete aardappels, gesneden in halve plakjes van 0.5 cm
400 gram desem of vast spelt brood in stukken
1 rode ui
250 gram gele cherrytomaatjes, gehalveerd
250 gram rode cherrytomaatjes, gehalveerd
2 rode paprika’s
100 gram Parmezaanse kaas
Half bosje basilicum
40 ml balsamicoazijn
olijfolie extra vierge (zachte)

Zoete aardappel in je salade? Ja, dat is echt heel erg lekker! Deze maaltijdsalade serveer je met gebakken zoete aardappelschijfjes, geroosterde paprika en croutons van desembrood.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • 2
    Bak de zoete aardappel schijfjes in een pan met een scheutje olijfolie mooi bruin en strooi er een beetje zout over en laat afkoelen.
  • 3
    Snijd het brood in grove vierkanten van 1,5-2cm cm. Meng met een scheut olijfolie, peper een zout, op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Hussel goed door. Bak het brood in circa 8-12 minuten krokant in de oven.
  • 4
    Laat het brood afkoelen.
  • 5
    Snijd de paprika in stukken en rooster deze in een hete droge pan met wat zout en laat afkoelen.
  • 6
    Pel en snipper de ui grof. Rasp ook de Parmezaanse kaas grof en scheur de basilicum blaadjes grof.
  • 7
    Meng in een grote kom het brood, de aardappel, ui, cherrytomaatjes, paprika, Parmezaanse kaas, basilicum, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
  • 8
    Serveer dit met nog een paar blaadjes basilicum en wat geraspte kaas erop.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten