1
Snipper de uien fijn en snijd de knoflook in kleine stukjes. Schil de wortels en de zoete aardappelen en snijd alles in kleine blokjes. Was de paprika en snijd deze ook in blokjes.
2
Zet een (soep)pan op het vuur en stoof de ui samen met de knoflook in wat olijfolie voor ongeveer 3 à 4 minuten. Voeg dan de rest van de groenten toe en stoof alles 5 minuten. Roer af en toe de groenten om zodat ze niet aanbakken.
3
Voeg 1 liter water toe aan de pan en doe er de bouillonblokjes bij. Breng aan de kook en laat de soep 25 minuten zachtjes pruttelen. Als de groenten zacht genoeg zijn, pureer je de soep met een staafmixer.
4
Voor de pittige kikkererwten meng je de uitgelekte kikkererwten in een kom met alle kruiden en de sesamolie. Bak de kikkererwten ongeveer 10 minuten op een hoger vuur. Zo worden de kikkererwten een beetje krokant. Let wel op dat ze niet aanbakken.
5
Serveer de soep in kommen en doe in elke kom een flinke lepel kikkererwten. Strooi er nog wat versgemalen peper over