pittige-zoeteaardappelsoep-gember-limoen
Pittige zoete-aardappelsoep met rode peper, gember en limoen

Ingrediënten

4 zoete aardappels
2 rode uien
2 penen
400 ml kokosmelk
1 rode peper
3 cm gember
1 limoen
2 tl komijnzaad
Olijfolie, peper en zout
2 liter bouillon

Een soepje als start van je Kerstdiner is natuurlijk altijd een succes. Maak er een bijzondere soep van met deze pittig-zoete soep van zoete aardappel.

Bereiding

  • 1
    Was de zoete aardappel en peen, snijd in stukjes en zet apart. Snijd nu de rode peper in ringen, en snijd de schil van de gember. Rasp de gember boven een bakje, en doe hier ook de gesneden rode peper en komijnzaadjes in.
  • 2
    Snijd nu de rode ui in blokjes, en fruit in de soeppan aan met olijfolie en blijf goed roeren. Voeg na twee minuten de rode peper, gember en komijnzaadjes toe en bak nog 1 minuut goed mee. Voeg nu de zoete aardappel en peen toe en bak nog 2 minuten mee, terwijl je het mengsel goed doorroert.
  • 3
    Nu kan de bouillon worden toegevoegd, laat dit voor 40 minuten op middel-laag vuur staan.
  • 4
    Na 40 minuten mag het vuur uit, en wordt de soep gepureerd met een staafmixer tot gladde soep. Wanneer de soep is gepureerd kan de kokosmelk erbij en het sap van een halve limoen.
  • 5
    TIP: Serveer met een lekker brood, afgebakken in de oven. Superlekker om hier huisgemaakte hummus op te serveren!
  • Andere recepten