Oranjesoep met zoete aardappel, papaya en pompoen
Oranjesoep met zoete aardappel, pompoen en papaya
Oranjesoep met zoete aardappel, papaya en pompoen

Ingrediënten

1 zoete aardappel
500 gram flespompoen
1 papaya
2 tabletten biologische groentebouillon
1 pakje kokosmelk
1 duim verse gember
2 stengels bosui
1 limoen

Dit is een echte pure soep waarbij je de smaak van de pompoen en papaya goed proeft! De soep is zowel warm als koud te serveren. De stukjes verse papaya in de soep zijn een zoete verrassing.

Bereiding

  • 1
    Zet een liter water in een grote soeppan op het vuur en breng aan de kook. Was de flespompoen, verwijder de pompoenpitjes die in het bolle deel van de pompoen zitten en snijd het vruchtvlees met schil en al in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Doe de pompoen en zoete aardappel in de pan en kook gaar.
  • 2
    Maak een stukje gember schoon door de schil eraf te schrapen of dun te schillen. Snijd de gember in stukjes. Voeg de gember, kokosmelk en groentebouillontabletten toe aan de pompoen en zoete aardappel.
  • 3
    Halveer de papaya, verwijder voorzichtig met een lepel de zaadjes. Schil de papaya. De hele helft mag je in kleine blokjes snijden en dienen later als garnering. De andere helft kun je heel laten en pureer je mee in de soep. Zodra de groenten gaar zijn voeg je de halve papaya toe en kun je de soep pureren met een staafmixer, keukenmachine of blender. Breng op smaak met zeezout. Proef.
  • 4
    Schenk de warme soep in kommen en garneer met fijngesneden bosui, olijfolie, limoensap, grof gemalen peper en de blokjes papaya. Eventueel kun je nog sesamzaadjes of chilipeper toevoegen. Ook te serveren als koude soep (minimaal 2 uur in de koelkast zetten).
  • Deel dit recept

    Andere recepten