gepofte-zoete-aardappel
Gepofte zoete aardappel met citroen en olijfolie

Ingrediënten

4 kleine/ middelgrote zoete aardappelen
50 ml olijfolie
1 citroen
zeezout en peper naar smaak

Het poffen van aardappel is heel makkelijk te doen, in de oven, de magnetron of de barbecue. Gepofte zoete aardappel is heerlijk van smaak en lekker zacht. Met olijfolie, citroenrasp, zeezout en peper maak je dit gerecht helemaal af.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2
    Was de aardappelen grondig onder stromend water en droog ze.
  • 3
    Prik met een vork op diverse plekken gaatjes in de aardappel.
  • 4
    Leg de aardappel op een ovenrooster met een ovenplaat eronder om het vocht op te vangen.
  • 5
    Laat de aardappel ongeveer 45-50 min in de oven garen.
  • 6
    De aardappel is gaar als deze zacht is aan de binnenzijde en krokant aan de buitenzijde, je kunt dit controleren met een vork.
  • 7
    Snijd een kruis in de aardappel met een mesje en maak de opening wat groter.
  • 8
    Serveer het op een schaal met olijfolie en rasp a-la-minute de fijne citroenschil, zeezout en zwarte peper erover.
  • 9
    Geen tijd? Prik de aardappels in en plaats 5 minuten in de magnetron. Even draaien en weer 5 minuten op vol vermogen. En gaar!
  • 10
    Tip: Verpak de zoete aardappels in aluminiumfolie en pof ze op de barbecue!
  • Deel dit recept

    Andere recepten