sorbetijs-carambola
Sorbetijs met gember & carambola

Ingrediënten

250 ml water
215 g (1 cup) basterdsuiker
4 kaffir limoenblaadjes, fingesnipperd
3 cm gember, geschild, dun gesneden
1 stengel citroengras, in vieren gesneden (in de lengterichting)
4 carambola, in dunne schijfjes gesneden
Citroensorbetijs, klaar om te serveren

Sorbetijs geserveerd met een gembersiroop en verse carambolaschijfjes.

Bereiding

  • 1
    Doe het water en de suiker in een sauspan op laag vuur. Laat 5 minuten doorkoken, constant roeren tot de suiker opgelost is.
  • 2
    Verhoog het vuur en breng aan de kook. Voeg de limoenblaadjes, de gember en de citroengras toe.  Laat sudderen voor 5 minuten tot de stroop dikker wordt. Zet 15 minuten opzij om af te koelen.
  • 3
    Verdeel de carambola en het sorbetijs over een aantal kommen. Sprenkel de stroop erover en serveer meteen.
  • Andere recepten