EXPLORE. TASTE. SHARE.

Sorbetijs met gember & carambola

Sorbetijs met gember & carambola

Sorbetijs geserveerd met een gembersiroop en verse carambolaschijfjes.

Ingrediënten

250 ml water
215 g (1 cup) basterdsuiker
4 kaffir limoenblaadjes, fingesnipperd
3 cm gember, geschild, dun gesneden
1 stengel citroengras, in vieren gesneden (in de lengterichting)
4 carambola, in dunne schijfjes gesneden
Vegan citroensorbetijs

Bereidingswijze

  • 1
    Doe het water en de suiker in een sauspan op laag vuur. Laat 5 minuten doorkoken, constant roeren tot de suiker opgelost is.

  • 2
    Verhoog het vuur en breng aan de kook. Voeg de limoenblaadjes, de gember en de citroengras toe.  Laat sudderen voor 5 minuten tot de stroop dikker wordt. Zet 15 minuten opzij om af te koelen.

  • 3
    Verdeel de carambola en het sorbetijs over een aantal kommen. Sprenkel de stroop erover en serveer meteen.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel