ovenschotel-pompoen-zoeteaardappel
Ovenschotel met flespompoen en zoete aardappel

Ingrediënten

3 zoete aardappelen
1 flespompoen
2 rode uien, in ringen gesneden
2 takjes tijm
2 tl paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
5 el olijfolie

Nog op zoek naar een lekker bijgerecht? Stop dan nu met zoeken. Deze ovenschotel van foodblogger PuurSuzanne met pompoen en zoete aardappel is echt een aanrader. Perfect bij kalkoen of een wildgerecht. En ook als hoofdgerecht is het een feestje om deze ovenschotel op tafel te zetten.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2
    Snijd de pompoen in blokjes. De schil kun je er gewoon omheen laten. Hoe je een flespompoen het handigst snijd, kun je hier vinden. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 3
    Meng de pompoen, zoete aardappel, de rode ui, de olijfolie, de paprikapoeder en knoflookpoeder goed door elkaar in een grote kom. Zorg dat de olie en de kruiden goed verdeeld zijn.
  • 4
    Schep het pompoenmengsel in de ovenschaal. Haal de blaadjes tijm van de takjes en verdeel deze over de ovenschaal. Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Andere recepten