nachofriet
Nachofriet van zoete aardappel
nachofriet

ingrediënten Nachofriet

  • 2 zoete aardappels in dunne frieten 
  • 1 paprika in blokjes 
  • 1 blikje mais 
  • 1 blik bonen (zwarte of kidney) 
  • 1 el chilikruiden 
  • 1 rode ui in halve ringen 
  • 1 limoen 
  • 100 gr geraspte kaas 
  • 1 tomaat in blokjes 
  • Verse koriander naar smaak 
Nachofriet van zoete aardappel. Comfort food dat héél geschikt is voor iedere dag van de week. Het is namelijk makkelijk te maken, gezond en erg lekker. Maak regelmatig friet van zoete aardappels, zo krijg je gemakkelijk een extra portie groente binnen.

Bereiding

  • 1
    Bak de zoete aardappelfrieten 25 min op een bakplaat in de oven op 220 graden in een beetje olijfolie en zout.
  • 2
    Bak de paprika samen met de mais en bonen in een el olijfolie. Voeg de kruiden toe.
  • 3
    Meng in een bakje de ui met 1el limoensap, 1el azijn, 1tl suiker en een beetje zout. Roer af en toe door.
  • 4
    Haal de frieten uit de oven en verdeel het bonenmengsel en de kaas erover.
  • 5
    Zet nog 5 minuten in de oven.
  • 6
    Neem de frieten uit de oven en bestrooi met tomaten, ui en koriander.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten