flespompoengratin
Flespompoengratin met feta en noten

Ingrediënten

½ flespompoen
50 ml honing
100 ml olijfolie
1 el verse tijm
Peper en zout naar smaak
200 gr (vegan) feta (gekruimeld)
50 gr walnoten (gekruimeld)

Een prachtige gratin met flespompoen, feta en noten, een mooi bijgerecht bij je Kerstdiner. Je kunt deze gratin van te voren bereiden, dat scheelt weer keukenstress!

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
  • 2
    Snijd nu de halve flespompoen in blokjes van 3x3 cm, en leg deze in een andere ovenschaal. Voeg hier de honing, olijfolie, tijm, peper en zout naar toe en roer het even goed door elkaar. De pompoen mag nu 4x8 minuten in de oven.
  • 3
    Na elke 9 minuten hussel je de pompoen goed door, totdat je dit 4x hebt gedaan.
  • 4
    Daarna verdeel je de pompoen over de ‘mooie’ ovenschaal, en daar overheen mag de gekruimelde feta en de walnoten.
  • 5
    Het gerecht mag terug in de oven voor nog ongeveer 10 minuten, totdat de feta lekker een beetje bruin is geworden.
  • 6
    Tip: Het gerecht kun je helemaal voorbereiden, en bijvoorbeeld een dag van tevoren klaarzetten. Dit doe je tot de stap dat de feta en walnoten over de pompoen hebt verdeeld. Als het gerecht helemaal is afgekoeld, dek je het af en zet je het in de koeling. Dit kan best wat keukenstress voorkomen! Het gerecht is het meest lekker als het direct vanuit de oven wordt geserveerd.
  • Deel dit recept

    Andere recepten