mangosalade-granaatappel-kumquat
Geitenkaassalade met mango, granaatappel en kumquatvinaigrette

Ingrediënten

1 mango
100 gram suiker
Gemengde sla (Mesclun)
Plak geitenkaas
1 granaatappel

Vinaigrette:
1 eetlepel honing
5 kumquats
1 scheut olijfolie

Een heerlijke salade van geitenkaas met gekarameliseerde mango, granaatappel en vinaigrette van kumquats.

Bereiding

  • 1
    Schil de mango en snijd in partjes.
  • 2
    Maak van 2 eetlepels water en 100 gram suiker een karamel en "bak" daar de mango om en om in. Haal de peer bijtijds uit de pan en laat afkoelen.
  • 3
    Meng voor de vinaigrette de honing, het sap van de kumquats en een scheutolijfolie goed door elkaar.
  • 4
    Leg de sla op een grote plank, schenk de vinaigrette erover en leg de partjes mango erbij.
  • 5
    Verwarm de geitenkaas even in de oven en leg die op de salade. Snijd de granaatappel in tweeën en tik met een lepel de pitjes over de salade heen.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten