EXPLORE. TASTE. SHARE.

Geitenkaassalade met mango, granaatappel en kumquatvinaigrette

Geitenkaassalade met mango, granaatappel en kumquatvinaigrette

Een heerlijke salade van geitenkaas met gekarameliseerde mango, granaatappel en vinaigrette van kumquats.

Ingrediënten

1 mango
100 gram suiker
Gemengde sla (Mesclun)
Plak geitenkaas
1 granaatappel

Vinaigrette:
1 eetlepel honing
5 kumquats
1 scheut olijfolie

Bereidingswijze

  • 1
    Schil de mango en snijd in partjes.

  • 2
    Maak van 2 eetlepels water en 100 gram suiker een karamel en "bak" daar de mango om en om in. Haal de peer bijtijds uit de pan en laat afkoelen.

  • 3
    Meng voor de vinaigrette de honing, het sap van de kumquats en een scheutolijfolie goed door elkaar.

  • 4
    Leg de sla op een grote plank, schenk de vinaigrette erover en leg de partjes mango erbij.

  • 5
    Verwarm de geitenkaas even in de oven en leg die op de salade. Snijd de granaatappel in tweeën en tik met een lepel de pitjes over de salade heen.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel