EXPLORE. TASTE. SHARE.

Curry met tofu, bloemkool en mango

Curry met tofu, bloemkool en mango

Indruk maken op vrienden en familie? Dat kan met dit heerlijke recept! Eén ding is zeker: hier ga je geen genoeg van krijgen!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 250 gr bloemkool
  • 375 gr tofu
  • 2 el maïzena
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 ml plantaardige melk
  • 2 cm gember
  • halve mango

Kruiden

  • 2 el kerrie (masala)
  • 2 tl gemalen koriander
  • 0,5 tl gemalen kruidnagel
  • Mini snufje kaneel
  • Zwarte peper, zout en chili poeder naar smaak

Serveer met

  • Rijst
  • Koriander

Bereidingswijze

  • 1
    Laat de tofu uitlekken en dep af met wat keukenpapier of een schone theedoek.

  • 2
    Snijd in blokjes of in welke vorm je wil.

  • 3
    Voeg de maïzena en gerookt paprikapoeder toe aan de tofu en mix goed.

  • 4
    Laat olie in een koekenpan goed heet worden en bak de tofu in ongeveer 10 tot 15 minuten krokant en zet opzij.

  • 5
    Versnipper de ui en hak de knoflook en gember fijn. Fruit ze in een ruime pan.

  • 6
    Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in strookjes. Voeg beiden toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg alle kruiden toe en bak nogmaals 5 minuten.

  • 7
    Voeg vervolgens de kokosmelk en plantaardige melk toe en laat het geheel met deksel 20 minuten sudderen tot de bloemkool gaar is. Doe de tofu erbij en mix goed door.

  • 8
    Serveer met rijst en verse mangoblokjes. Enjoy!

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen