EXPLORE. TASTE. SHARE.

Smoothiebowl van papaya en gember met gekarameliseerde kumquats

Smoothiebowl van papaya en gember met gekarameliseerde kumquats

Een smoothiebowl maak je in nog geen 10 minuten en is een feestje om te zien én om te proeven! Deze trend is overgewaaid vanuit Azië. Bij een smoothiebowl is het de bedoeling dat je de smoothie versiert met een mooie en lekkere bijpassende garnering. Je kunt hierin natuurlijk variëren en je kunt de bowl eten als ontbijt, lunch, tussendoortje of dessert.

Ingrediënten

1 papaya
1 duim gember
350 ml dikke (Turkse) yoghurt
2 el havermout, muesli of granola
8 kumquats
1 tl suiker
handje blauwe bessen
1 takje verse munt
1 handje pecannoten
1 el hennepzaadjes

Bereidingswijze

 • 1
  Halveer de papaya door hem rondom in te snijden met het puntje van je mes. Verwijder daarna de zaadjes want die kun je niet eten. Schil de papaya. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken en doe de papaya in de blender. Leg een mooi stukje apart voor de garnering.

 • 2
  Schraap de schil van de gember en snijd een stukje ter grootte van een duim in stukjes. Doe de gember, samen met de yoghurt en havermout in de blender en maal de smoothie ongeveer een minuut fijn.

 • 3
  Was de kumquats en snijd ze met schil en al in plakjes. Verwarm een klein klontje boter in een koekenpan en bak hierin de plakjes kumquats kort aan met een beetje suiker zodat het gaat karameliseren.

 • 4
  Schenk de smoothie in een mooie bowl en het garneren kan beginnen. De plakjes kumquats, blauwe bessen, fijngehakte verse munt, gehakte pecannoten en eventueel wat hennepzaadjes of andere garnering naar keuze.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel