smoothiebowl-papaya-gember-Mathijs
Smoothiebowl van papaya en gember met gekarameliseerde kumquats

Ingrediënten

1 papaya
1 duim gember
350 ml dikke (plantaardige) yoghurt
2 el havermout, muesli of granola
8 kumquats
1 tl suiker
handje blauwe bessen
1 takje verse munt
1 handje pecannoten
1 el hennepzaadjes

Een smoothiebowl maak je in nog geen 10 minuten en is een feestje om te zien én om te proeven! Deze trend is overgewaaid vanuit Azië. Bij een smoothiebowl is het de bedoeling dat je de smoothie versiert met een mooie en lekkere bijpassende garnering. Je kunt hierin natuurlijk variëren en je kunt de bowl eten als ontbijt, lunch, tussendoortje of dessert.

Bereiding

 • 1
  Halveer de papaya door hem rondom in te snijden met het puntje van je mes. Verwijder daarna de zaadjes want die kun je niet eten. Schil de papaya. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken en doe de papaya in de blender. Leg een mooi stukje apart voor de garnering.
 • 2
  Schraap de schil van de gember en snijd een stukje ter grootte van een duim in stukjes. Doe de gember, samen met de yoghurt en havermout in de blender en maal de smoothie ongeveer een minuut fijn.
 • 3
  Was de kumquats en snijd ze met schil en al in plakjes. Verwarm een klein klontje boter in een koekenpan en bak hierin de plakjes kumquats kort aan met een beetje suiker zodat het gaat karameliseren.
 • 4
  Schenk de smoothie in een mooie bowl en het garneren kan beginnen. De plakjes kumquats, blauwe bessen, fijngehakte verse munt, gehakte pecannoten en eventueel wat hennepzaadjes of andere garnering naar keuze.
 • Deel dit recept

  Andere recepten