EXPLORE. TASTE. SHARE.

Carpaccio van rode biet met avocado

Carpaccio van rode biet met avocado

Dit is een heerlijke variatie van de traditionele carpaccio. Delicate plakjes rode biet worden gecombineerd met romige avocado en knapperige granaatappelpitjes, waardoor een kleurrijk en smaakvol gerecht ontstaat

Ingrediënten:

2 avocado
4 kleine gekookte rode bieten
verse bieslook
1 eetl. grove mosterd
1 limoen
1 halve granaatappel
2 eetl. pecannoten
4 eetl. olijfolie
snufje zout en peper

 

In samenwerking met: Mathijs Vrieze

Bereidingswijze

 • 1
  Maak een tartaar van de avocado. Maak de avocado schoon door hem rondom in te snijden tot aan de pit, de pit te verwijderen en het vruchtvlees met een lepel in een vloeiende beweging eruit te scheppen. Snijd daarna de avocado in gelijke blokjes.

 • 2
  Doe de avocado in een mengkom en besprenkel met het sap van een halve limoen, een snufje zout en peper. Hak wat bieslook fijn en roer het samen met een lepeltje grove mosterd door elkaar. Proef. Meng in een klein bakje ook nog een beetje limoensap met mosterd, olijfolie, zout en peper. Dit is de dressing om straks over het gerecht te druppelen.

 • 3
  Probeer de gekookte bieten in zo dun mogelijke plakjes te snijden. Met een koksmes is dat een flinke uitdaging maar met een keukenschaaf of kaasschaaf gaat het vaak makkelijker. Probeer kleine bietjes te kiezen.

 • 4
  Verdeel de bietencarpaccio dakpansgewijs over de borden. Gebruik een ronde vorm om de avocado-tartaar op de carpaccio te leggen. Besprenkel met de dressing. Garneer het gerecht met granaatappel pitjes, stukjes pecannoten en eventueel eetbare bloemblaadjes.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember