boerenkoolstamppot-flespompoen
Exotische boerenkoolstamppot met flespompoen

Ingrediënten

400 gram boerenkool (fijngesneden)
1 flespompoen
125 gram spekjes
1 tl nootmuskaat
2 el slagroom
peper en zout

Deze boerenkoolstamppot maak je met flespompoen in plaats van aardappels. Dit maakt het gerecht koolhydraatarm!

Bereiding

  • 1
    Was de flespompoen, snij doormidden en verwijder de pitten. Snij de flespompoen in grove stukken, je hoeft hem niet te schillen.
  • 2
    Leg de stukken in een grote pan en vul met water totdat de pompoen net onder water staat. Voeg een snufje zout toe.
  • 3
    Leg de boerenkool er bovenop. Breng aan de kook op hoog vuur en met de deksel op de pan.
  • 4
    Als het water kookt zet je het vuur laag, laat 15 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen de spekjes knapperig.
  • 5
    Giet de flespompoen met boerenkool af. Voeg de slagroom, nootmuskaat en peper toe.
  • 6
    Stamp de pompoen en boerenkool tot een stevige stamppot. Roer de spekjes door de stamppot.
  • Andere recepten