EXPLORE. TASTE. SHARE.

Exotische boerenkoolstamppot met flespompoen

Exotische boerenkoolstamppot met flespompoen

Deze klassieke boerenkool is net wat anders dan je gewend bent. Wissel de aardappels in voor flespompoen. De zachte, zoete smaak en romige textuur van de flespompoen voegen een exotische touch toe aan dit traditionele gerecht. Eet smakelijk!

Ingrediënten

400 gram boerenkool (fijngesneden)
1 flespompoen
125 gram spekjes
1 tl nootmuskaat
2 el slagroom
peper en zout

Bereidingswijze

  • 1
    Was de flespompoen, snij doormidden en verwijder de pitten. Snij de flespompoen in grove stukken, je hoeft hem niet te schillen.

  • 2
    Leg de stukken in een grote pan en vul met water totdat de pompoen net onder water staat. Voeg een snufje zout toe.

  • 3
    Leg de boerenkool er bovenop. Breng aan de kook op hoog vuur en met de deksel op de pan.

  • 4
    Als het water kookt zet je het vuur laag, laat 15 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen de spekjes knapperig.

  • 5
    Giet de flespompoen met boerenkool af. Voeg de slagroom, nootmuskaat en peper toe.

  • 6
    Stamp de pompoen en boerenkool tot een stevige stamppot. Roer de spekjes door de stamppot.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel