1
Verwarm de oven voor op 175 graden en snijd de flespompoen in blokjes van 2 bij 2 cm.
2
Verspreid de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en honing. Rooster ze gaar (ong. 30 minuten)
3
Draai de oven naar 200 graden.
4
Leg de plakjes hartig taartdeeg uit en leg die uit op je werkblad. Pak nu een muffintray, en vet de vormpjes goed in, en leg er bakpapier in.
5
Maak een mengsel van de ricotta, ei, citroentijm, peper en zout.
6
Nu zijn de plakjes bladerdeeg ontdooid, snijd deze over de lengte door de midden. Maak van alle reepjes een soort kleine kuipjes en deze mogen in de muffintrays worden gelegd.
7
Giet het ei-mengsel nu tot de helft in de quichevormpjes. Vul daarna met de hand alle quiches met de geroosterde pompoen en de zachte geitenkaas.
8
Bak de quiches tot het bladerdeeg mooi bruin en knapperig is: tussen de 13-17 minuten, afhankelijk van hoe sterk je oven is. Let erop dat de vulling stevig is en niet meer trilt, dan is het ei gaar.