EXPLORE. TASTE. SHARE.

Miniquiches met flespompoen en geitenkaas

Miniquiches met flespompoen en geitenkaas

Wat zijn ze leuk, deze quiches in mini-formaat! Lekker en origineel als tussendoortje of borrelhapje of als lunch met een lekkere salade erbij. De combinatie van flespompoen en geitenkaas is heerlijk. En ze zijn heel makkelijk te maken!

Ingrediënten

1/2 flespompoen
olijfolie
honing
6 plakjes bladerdeeg
250 gr ricotta
4 eieren
citroentijm (of gewone tijm) naar smaak
100 gr zachte geitenkaas
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 175 graden en snijd de flespompoen in blokjes van 2 bij 2 cm.

  • 2
    Verspreid de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en honing. Rooster ze gaar (ong. 30 minuten)

  • 3
    Draai de oven naar 200 graden.

  • 4
    Leg de plakjes hartig taartdeeg uit en leg die uit op je werkblad. Pak nu een muffintray, en vet de vormpjes goed in, en leg er bakpapier in.

  • 5
    Maak een mengsel van de ricotta, ei, citroentijm, peper en zout.

  • 6
    Nu zijn de plakjes bladerdeeg ontdooid, snijd deze over de lengte door de midden. Maak van alle reepjes een soort kleine kuipjes en deze mogen in de muffintrays worden gelegd.

  • 7
    Giet het ei-mengsel nu tot de helft in de quichevormpjes. Vul daarna met de hand alle quiches met de geroosterde pompoen en de zachte geitenkaas.

  • 8
    Bak de quiches tot het bladerdeeg mooi bruin en knapperig is: tussen de 13-17 minuten, afhankelijk van hoe sterk je oven is. Let erop dat de vulling stevig is en niet meer trilt, dan is het ei gaar.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel