1
Snijd de papaya doormidden, verwijder de pitjes en snijd de schil ervan af. Snijd de papaya in gelijke dikke repen.
2
Doe de couscous in een pan en schenk daar kokend water overheen tot een centimeter hoger dan de couscous. Breng het water op smaak met zout en peper (of gebruik een bouillonblokje). Giet er ook een scheutje olijfolie bij. Roer door en doe het deksel op de pan en laat de couscous rustig in 10 minuten garen. Gewoon op het aanrecht, niet op het vuur.
3
Maak de rode ui schoon en snijd in reepjes. Snijd de rode peper in dunne plakjes (gebruik slechts een deel als je niet van pittig houdt). Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Meng deze smaken voorzichtig door de gesneden papaya.
4
De dressing maak je van het sap van limoen, het vruchtvlees van passiefruit, een beetje gehakte koriander, een scheut olijfolie en een snufje zout en peper. Eventueel kun je de dressing naar smaak iets zoeter maken met wat honing.
5
Roer een deel van de dressing door de papaya en schep er daarna de couscous doorheen. Garneer het gerecht met koriander en serveer lauwwarm.