toast-kumquats-Mathijs
Toast met roomkaas, kumquats en pistachenoten

Ingrediënten

4 sneetjes volkorenbrood
25 gram roomboter
150 gram roomkaas (tuinkruiden)
1 bakje Kumquats
2 eetl. honing
2 handjes pistachenoten
half bakje tuinkers

Een verrassend lunchgerecht met toast, roomkaas én kumquats. Een bijzondere romige combinatie met zoete, zure, bittere en kruidige smaken.

Bereiding

  • 1
    Besmeer de boterhammen aan beide kanten met een dun laagje roomboter. Rooster ze in een koekenpan of broodrooster krokant.
  • 2
    Kumquats zijn kleine dwerg-sinaasappeltjes waarvan je de schil ook kunt eten. Was ze even voordat je ze gaat snijden. Snijd ze in dunne plakjes. De uiteinden die houd je apart evenals de eventuele pitjes zie je tegenkomt. De smaak is bitterzoet en de vruchten bevatten veel vitaminnen C en kalium. Dop de pistachenoten en knip de tuinkers.
  • 3
    Besmeer de boterhammen met een laagje roomkaas.  Beleg de toast met plakjes kumquat en schenk er wat honing overheen. Garneer met de pistachenoten, tuinkers en grof gemalen peper.
  • Andere recepten