EXPLORE. TASTE. SHARE.

Toast met roomkaas, kumquats en pistachenoten

Toast met roomkaas, kumquats en pistachenoten

Toast, dat blijft altijd een klassieker voor tijdens de lunch. En dat is logisch, want je kunt er alle kanten mee op! Grote kans dat jij dit recept nog nooit geproefd hebt. Het is een bijzondere romige combinatie met zoete, zure, bittere en kruidige smaken. Dus… waar wacht je nog op?

Ingrediënten

4 sneetjes volkorenbrood
25 gram roomboter
150 gram roomkaas (tuinkruiden)
1 bakje Kumquats
2 eetl. honing
2 handjes pistachenoten
half bakje tuinkers

Bereidingswijze

  • 1
    Besmeer de boterhammen aan beide kanten met een dun laagje roomboter. Rooster ze in een koekenpan of broodrooster krokant.

  • 2
    Kumquats zijn kleine dwerg-sinaasappeltjes waarvan je de schil ook kunt eten. Was ze even voordat je ze gaat snijden. Snijd ze in dunne plakjes. De uiteinden die houd je apart evenals de eventuele pitjes zie je tegenkomt. De smaak is bitterzoet en de vruchten bevatten veel vitaminnen C en kalium. Dop de pistachenoten en knip de tuinkers.

  • 3
    Besmeer de boterhammen met een laagje roomkaas.  Beleg de toast met plakjes kumquat en schenk er wat honing overheen. Garneer met de pistachenoten, tuinkers en grof gemalen peper.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel