Inspiratie
tips & tricks

6 tips om vijgen te eten

Vijgen zijn vooral vers erg lekker, maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Vijgen zijn heel veelzijdig en je kunt er van alles mee maken. Wij geven je 6 tips over hoe je vijgen kunt eten.

Eet ze zo uit de hand

Snijd 2 vijgen in vieren en eet ze zo op, met schil en al. Heerlijk als tussendoortje en zo kom je makkelijk aan je twee stuks fruit per dag!

Rooster ze met honing

Door de suiker in de vijgen krijgen ze een nog intensere en zoetere smaken wanneer ze worden geroosterd. Serveer als een borrelhapje met noten en kaas, of als dessert over ijs.

Bak vijgen in de oven

Vul de vijgen met een zachte kaas als mascarpone of geitenkaas, wikkel ze in gedroogde ham of bacon en bak ze. Daar eet je je vingers bij op.

Eet eens vijgen bij het ontbijt

Vijgen zijn heerlijk met yoghurt en granola, maar ook in een smoothie. Ook kun je vijgen gebruiken bij het maken van een lekkere smoothiebowl.

Stop ze in de salade

Maak je salade speciaal met verse vijgen. Combineer ze bijvoorbeeld met vers gesneden Parmaham, mozzarella, veldsla en balsamico-azijn en je hebt een geweldige salade.

Gebruik vijgen in je dessert

Een mooie vijgentaart is een lust voor het oog en smaakt ook fantastisch. Of je maakt een mooie pannacotta of pavlova met verse vijgen. Welk dessert je ook kiest, vijgen smaken er prachtig bij.