tips & tricks

6 tips om vijgen te eten

Vijgen, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Vooral vers zijn ze erg lekker. Maar wat kun je er verder eigenlijk allemaal mee? Nou… een heleboel! Dat komt doordat vijgen heel veelzijdig zijn. Hulp nodig? Gebruik deze zes tips!

Onze favorieten recepten met vijgen

Eet ze zo uit de hand

Wist je dat je vijgen met schil en al kunt eten? Dus als je zin hebt in een lekker en makkelijk tussendoortje, hoef je alleen twee vijgen door vieren te snijden. Zo kom je makkelijk aan je twee stuks fruit per dag. Eet smakelijk!

Bak vijgen in de oven

Vijgen met plantaardige mascarpone of geitenkaas, is dat een lekkere combinatie? Reken maar! Wikkel ze in gedroogde plantaardige ham of bacon en bak ze. Daar eet je je vingers bij op, wedden?

Rooster ze met honing

Snijd de vijgen in dikke plakjes en rooster ze. Dat laatste klinkt misschien een beetje gek, maar hierdoor krijgen de vijgen een nog intensere en zoetere smaak. Serveer ze als borrelhapje met noten en kaas, of als topping bij een dessert.

Eet eens vijgen bij het ontbijt

Ben je jouw standaard yoghurt met granola een beetje zat? Geef er een nieuwe draai aan door vijgen toe te voegen! Ook zijn vijgen heerlijk binnen een lekkere smoothie(bowl).

Stop ze in de salade

Maak je salade extra speciaal met verse vijgen. Combineer ze bijvoorbeeld met gesneden plantaardige Parmaham, plant-based mozzarella, veldsla en balsamico-azijn. Tadaaa! De perfecte salade staat voor je klaar!  

Gebruik vijgen in je dessert

Een mooie vijgentaart is een lust voor het oog en smaakt ook fantastisch. Of je maakt een mooie pannacotta of pavlova met verse vijgen. Welk dessert je ook kiest, vijgen smaken er prachtig bij.