Inspiratie
tips & tricks

Zo doe je dat: wokken met exotische groenten

Als je snel én gezond wil eten, zijn wokgerechten ideaal. Het is lekker snel en en je groenten krijgen een lekkere bite. Onze exotische groene groenten zijn geweldig om mee te wokken.

Wat is wokken?

Wokken is een bereiding waarbij je de ingrediënten op hoog vuur snel gaart. Hierdoor schroeit vlees of vis snel dicht en behoudt de smaak en sappen. Je groenten blijven knapperig, kleurrijk en behouden hun vitaminen.

Hoe wok je?

Verwarm de wok tot hij goed heet is. Verhit 2 tot 3 eetlepels olie in de pan en gaar als eerste het vlees of de vis. Snij je groenten en wok tot de groenten beetgaar zijn. Nu kun je extra smaken toevoegen, zoals kruiden en specerijen, (wok)sauzen. Serveer je wokgerecht met noedels, mie, mihoen of rijst.

Wokken met exotische groenten

Onze exotische groene groenten zoals groene asperges, peulen, sugarsnaps en haricots verts zijn geweldig om mee te wokken. Je maakt er in een handomdraai de lekkerste gerechten mee.

Probeer het zelf!

Probeer onderstaande wokrecepten eens of geef er lekker je eigen draai aan. Wok de groene asperges,peultjes, haricots en/of sugarsnaps bijvoorbeeld met kip, biefstukreepjes of vis. Voeg naar hartelust andere groenten toe! Gebruik Oosterse kruiden en specerijen of maak het jezelf makkelijk met een kant-en-klare woksaus of sojasaus. Gebruik ook eens verse gember!

Wokken met exotische groenten

Bloemkoolrijst met kip en haricots verts

Deze bloemkoolrijst met boontjes is een heerlijke koolhydraatarme maaltijd. Nu het zomerseizoen er weer aan komt is het fijn weer wat lichter en gezonder te gaan eten.

Aziatische biefstukreepjes met groene asperges

Als je snel én gezond wil eten, is dit wokgerecht van TV-kok Mathijs Vrieze echt hét recept voor jou. Zeker als je van de Aziatische keuken, biefstuk en groene asperges houdt.

Sesamkip met groene asperges en sugarsnaps

Dit Oosterse wokgerecht met kip en groene groenten is snel gemaakt. Ideaal om snel een verse, gezonde en smakelijk maaltijd op tafel te kunnen zetten.

After work out salade met sugarsnaps

Deze Aziatische salade met kip, mango en sugarsnaps is ideaal voor na een stevige work out. De salade zit vol eiwitten en die zorgen ervoor dat je spieren na een training optimaal kunnen herstellen.