ontmoet yexi
Ga op exotisch avontuur met Yexi

Wie is Yexi?

Yexi

Yexi is een kleurrijke en exotische kaketoe uit Indonesië. Hij is erg leergierig en daarom voortdurend op zoek naar nieuwe ervaringen. Vanaf zijn geboorte is Yexi erg gehecht aan onze medewerkers. Hij volgt ze dan ook overal, zelfs naar het buitenland.

Yexi gaat mee met al onze reizen over de hele wereld, vooral als wij onze boeren bezoeken. Yexi neemt je mee op avontuur en brengt je verrassende inspiratie en informatie over onze boeren, hun passie en hun producten.

Yexi's verhaal.

De geboorte van Yexi

Lees en bekijk de strip met het verhaal van de geboorte van Yexi!

In het westen van Indonesië werkt onze boer Wayan. Al vele jaren teelt hij vol passie en vakmanschap mangistans voor Discovered en is dan ook echt onderdeel van de Discovered familie.

Het leek een dag zoals alle anderen te worden. Wayan was vol trots de overheerlijke mangistans aan het plukken in zijn boomgaard. Tot zijn verbazing zag hij iets raars in zijn boom. Het was een ovaalvormig object en turquoise gekleurd met oranje tinten. Het zag er erg exotisch uit en Wayan dacht dat het een nieuwe vrucht was, die toevallig erg op een ei leek… Hij noemde zijn ontdekking een EGGxotic!

Wayan pakte de EGGxotic met de grootst mogelijke zorg en precisie in, net als al zijn andere Discovered producten. Met alle zorg laadde Wayan zijn truck en reed naar het vliegveld om zijn exoten weg te brengen. Even later vertrok het vliegtuig vanuit Indonesië op weg naar Nederland.

Wordt vervolgd….

Na een lange vliegreis kwamen de exoten aan op de luchthaven waarna ze meteen op transport gingen naar ons distributiecentrum. Geen enkele partij passeert ongezien het kritische oog van onze keurmeester Piet. Hij heeft jarenlang ervaring in exoten en is pas tevreden als elke exoot in optimale conditie de consument bereikt. We willen immers de beste kwaliteit voor onze klanten.

Bij binnenkomst van de producten viel Piet meteen de doos op met EGGxotic erop die hij niet herkende. Tot zijn grote verbazing zag hij bij het openen van de doos het ei. Door het exotische karakter had hij meteen door dat dit wel een heel bijzondere vondst was en behandelt het dan ook met de grootst mogelijke zorg.

Hij probeerde van alles om vast te kunnen stellen of het ei nog leefde. Piet wreef en blies het ei warm en legde het onder een lamp om het op temperatuur te houden, maar niks werkte. Toen dacht hij eraan wat een dier normaal zou doen in zijn situatie, die zou erop gaan zitten… Ach waarom ook niet! Heel voorzichtig ging hij op het ei zitten…maar KRAK….

Wordt vervolgd….

Piet was in paniek, want nu had het ei een barst. Hij besloot om naar Blijdorp te gaan om advies te vragen. Blijdorp is een grote dierentuin vol met exotische dieren, daar zouden ze toch moeten weten hoe een exotisch ei verzorgd moet worden?

Dokter Ed van Blijdorp onderzocht het ei. Hij concludeerde dat de barst in het ei gelukkig niet gevaarlijk was. Ook wist hij te vertellen dat het een vogelei was. Van welke soort vogel zou het zijn?

Piet was opgelucht en probeerde het ei op te pakken. Opeens bewoog het ei! Eerst traag en toen steeds energieker. Zou het ei aan het uitkomen zijn?

Wordt vervolgd….

 

En inderdaad, er kwamen steeds meer barsten in het ei en het ei kwam uit! Zoef! Een klein vogeltje vloog als een kogel uit het ei.

Zoef!…Zoef!….Zoef! Het vogeltje vloog vol energie heen en weer in de lucht. Dokter Ed zei: “Dit is wel een energieke, hè?” Piet was erg blij dat het vogeltje helemaal gezond was. “Wat een kleurig exotisch vogeltje”, zei hij.

Het vogeltje vloog nieuwsgierig in de richting van Piet. Piet bleef onbeweeglijk staan en het vogeltje landde voorzichtig op zijn hoofd. Dokter Ed zei: “Hij is aan je gehecht geraakt, Piet. Hoe ga je hem noemen?” Piet dacht goed na. Hij zei het eerste wat in hem op kwam: Yexi!