Vegaburger van zoete aardappel en halloumi

vegaburger-zoeteaardappel

Vegaburgers zijn momenteel erg populair. Maar heb jij wel eens een vegaburger van zoeteaardappel geprobeerd? Deze vegaburger bestaat uit zoete aardappel en halloumi. Halloumi is een grill-kaas, oorspronkelijk afkomstig uit Griekenland.

gezonde zoete aardappel sapjes

zoete aardappel sapjes

Het drinken van groentesap geeft je echt een boost energie, vitaminen en mineralen. TV-kok Mathijs Vrieze maakt verschillende zoete aardappel sapjes. Zoete aardappels kun je natuurlijk bakken, pureren of frituren. Maar wist je dat ze je ook rauw kunt eten? Het is namelijk een knol, een groente dus!

Je hebt hiervoor natuurlijk wel een sapcentrifuge of slowjuicer nodig. Misschien kun je er wel eentje lenen van een goede vriend of buur. Misschien denk je dat je veel weggooit om dit groentesap te krijgen. Deels klopt dit natuurlijk wel, maar Mathijs vindt het feit dat je hierdoor méér groente binnenkrijgt zwaarder wegen. Van ruim 500 gram ingrediënten houd je 300 ml sap over, dat zijn 2 glaasjes. Maak je beide kleuren, dan heb je dus 4 glazen sap.

Soep van paarse zoete aardappel

zoete aardappelsoep

Kende jij de paarse zoete aardappel al? NON pop-up maakte er een heerlijke soep van waarbij de kleur van deze aardappel de hoofdrol speelt.

Exotisch eiwitrijk ontbijt

Eiwitrijk ontbijt

Dit exotisch eiwitrijk ontbijt van Diëtist Daph is een gezonde start van jouw dag. Veel eiwitten betekent een vol gevoel en is een goede aanvulling voor je spieren. Wat een combinatie! Een zachte structuur en hele fijne smaaksensatie. Enjoy!

Zoete aardappelsoep met pittige kikkererwten

zoete aardappelsoep met pittige kikkererwten

Deze heerlijke zoete aardappelsoep met pittige kikkererwten is perfect om op te warmen. De pittige kikkererwten geven een extra lekkere smaak aan de soep en zorgen dat je lekker vol zit.

Crème brûlée van zoete aardappel

Crème brûlée is echt niet moeilijk om te maken, maar is altijd een indrukwekkend dessert. Wij hebben natuurlijk een variant op de klassieke crème brûlée: met zoete aardappel! Extra bijzonder van smaak door citroen en rode peper.