Inspiratie
tips & tricks

VIDEO: 3 creatieve manieren om pitahaya te snijden

Wel eens gehoord van de pitahaya? De pitahaya wordt ook wel drakenfruit genoemd en heeft een erg opvallend uiterlijk. Erg lekker en fris om te mixen door je (fruit)salade, dessert of drankje. Hoe snijd je deze prachtige vrucht? Je kunt hem natuurlijk altijd in plakjes of blokjes snijden. Maar laten we er eens iets creatiefs mee doen! Wij hebben drie leuke en creatieve snijmethodes voor jou op een rijtje gezet.

Bekijk het filmpje

Pitahayabolletjes

De bekende ijsschep is een handige tool om bolletjes mee te maken en geeft vooral bij de pitahaya een mooi effect. Snijd de pitahaya door midden en schep met de ijsschep bolletjes uit de pitahaya. Tadaaaa.. een leuke, snelle en vooral makkelijke manier van het opdienen van je pitahaya.

Cocktailschijfjes

Een schijfje citroen op of in je glas is net even dat kleine beetje extra dat je vaak alleen bij de visite serveert. Maar vervang het citroentje eens voor een pitahayaschijfje. Dit maak het drankje meer stijlvol en kleurrijker. Snijd de pitahaya met schil en al in plakjes. Zo behoud je de leuke roze rand en blijft hij stevig. Maak er een klein sneetje in tot het midden van de schijf en schuif hem op het glas en klaar ben je.

Love is in the air

Plakjes en blokjes snijden is een beetje saai als je iets leuks wilt maken met fruit. Probeer eens wat leuke figuurtjes! Snijd een pitahaya in plakjes. Druk door middel van bakvormpjes figuurtjes uit de pitahaya. Op deze manier krijg je leuk gevormde stukjes fruit die je gerecht helemaal afmaken. Je kunt leuk variëren met seizoenen, feestdagen of activiteiten. Simpel en snel!