tips & tricks

5 verrassende plant-based lunchbox maaltijden

Wie houdt er nu niet van een gezonde, lekkere en tikkeltje bijzondere lunch? Toch eten we vaak hetzelfde terwijl er tal van heerlijke mogelijkheden zijn. En de lekkerste hebben we speciaal voor jou op een rijtje gezet! Het beste daarvan is dat ze ook nog eens plant-based zijn! Ben je net zo enthousiast als wij? Probeer ze allemaal!

Onze favorieten

De voordelen van een plantaardige lunch

Blijven ontdekken is wat het leven leuk maakt toch? Dat is ook zo bij plant-based lunchen! Dit is een eindeloze ontdekkingstocht die allesbehalve saai is. Daar heb je meteen het eerste voordeel te pakken. Ook word je door deze reis in de keuken met de maaltijd creatiever. Zo ontdek je meer diverse ingrediënten, probeer je nieuwe smaakcombinaties en leer je de juiste kruiden met de juiste ingrediënten te combineren. Ten slotte draagt een plantaardige lunchen bij aan een gevarieerde en gezonde levensstijl en daarbij aan een gezonde leefomgeving. Win win win!

Plantaardige lunch tips

  • Een goede voorbereiding is alles toch? Neem de tijd om je lunchbox de avond ervoor of ‘s-ochtends klaar te maken. Een goede planning is the key!
  • Schaf een herbruikbare broodtrommel aan. Die kun je tegenwoordig overal bestellen. Handig voor jou en goed voor het milieu! Een compartimenten-broodtrommel is onze persoonlijke favoriet. Daarmee kun je voedsel gescheiden houden en voorkom je dat bepaalde smaken vermengd raken.
    Wees creatief met plantaardige restjes! Heb je nog eten over van de vorige dag? Daar kun je waarschijnlijk een hele lekkere lunch van maken. Experimenteer, ontdek en geniet!