Inspiratie
tips & tricks

Variatietips voor verrassende stamppotten

Stamppot is een traditioneel gerecht dat vooral in de winter veel gegeten wordt. Stamppot wordt traditioneel gemaakt van gestampte aardappels en groenten. Hollandser kan bijna niet, maar wij geven er natuurlijk graag een verrassende draai aan met onze exotische groenten. We geven je onze beste variatietips met voorbeeldrecepten om jouw stamppot exotisch lekker te maken!

Variatietip 1: gebruik zoete aardappel

Als je in plaats van gewone aardappel onze zoete aardappel gebruikt, heb je al meteen een verrassende smaak aan je stamppot. We geven hieronder een paar voorbeelden, maar geef er vooral je eigen draai aan!

Variatietip 2: gebruik flespompoen

Ook flespompoen kun je gebruiken in plaats van aardappels. Dit maakt het gerecht koolhydraatarm! Maar combineren met (zoete) aardappel kan natuurlijk ook, voor meer smaakvariatie. Een paar voorbeelden zie je hieronder, bijvoorbeeld een fijne variant van boerenkoolstamppot.

Variatietip 3: gebruik ongewone groenten

Met onze andere exotische groenten geef je je stamppot nog een extra lekkere twist. Gebruik bijvoorbeeld eens groene asperges of zelfs avocado in je stamppot! Sugarsnaps en peultjes worden vaak gebruikt in roerbakschotels, maar kunnen ook prima in een lekkere stamppot. Bekijk deze recepten maar eens!