Pannenkoekjes van zoete aardappel
Zoete pannenkoekjes van zoete aardappel
Pannenkoekjes van zoete aardappel

Ingrediënten

2 middelgrote zoete aardappelen
250 gram bloem
2 eetlepels suiker
3 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel zout
350 ml melk
2 grote eieren
2 theelepels gesmolten boter
ahornstroop

Deze pannenkoekjes van zoete aardappel zijn echt heerlijk als ontbijt in het weekend. Mocht je er een paar overhouden, kun je ze ook meenemen voor de lunch of als snack. Maar ze zijn ook superlekker als toetje.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 175C.
  • 2
    Wrijf de buitenkant van de zoete aardappelen in met olie. Wikkel de aardappels afzonderlijk in folie. Verwarm een koekenpan en bak de aardappels 45 tot 60 minuten of tot je er makkelijk een vork in prikt. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • 3
    Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Meng in een andere kom de melk, eieren en gesmolten boter. Mix vervolgens het droge mengsel er goed doorheen.
  • 4
    Schil de gebakken zoete aardappelen en prak met een vork. Mix driekwart van de zoete aardappelpuree voorzichtig door het beslag. Indien nodig, voeg extra melk toe. Het beslag moet dik zijn, maar makkelijk te gieten.
  • 5
    Verwarm een beboterde pan op matig vuur. Giet ongeveer 1/4 kopje beslag in de pan; bakken tot er belletjes beginnen te vormen, ongeveer 3 tot 4 minuten.
  • 6
    Draai de pannenkoek om en bak nog twee minuten. Herhaal dit met het resterende beslag.
  • 7
    Serveer de pannenkoekjes met (ahorn)stroop.
  • Deel dit recept

    Andere recepten