1
Verwarm de oven voor op 175C.
2
Wrijf de buitenkant van de zoete aardappelen in met olie. Wikkel de aardappels afzonderlijk in folie. Verwarm een koekenpan en bak de aardappels 45 tot 60 minuten of tot je er makkelijk een vork in prikt. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
3
Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Meng in een andere kom de melk, eieren en gesmolten boter. Mix vervolgens het droge mengsel er goed doorheen.
4
Schil de gebakken zoete aardappelen en prak met een vork. Mix driekwart van de zoete aardappelpuree voorzichtig door het beslag. Indien nodig, voeg extra melk toe. Het beslag moet dik zijn, maar makkelijk te gieten.
5
Verwarm een beboterde pan op matig vuur. Giet ongeveer 1/4 kopje beslag in de pan; bakken tot er belletjes beginnen te vormen, ongeveer 3 tot 4 minuten.
6
Draai de pannenkoek om en bak nog twee minuten. Herhaal dit met het resterende beslag.
7
Serveer de pannenkoekjes met (ahorn)stroop.