Tortilla van zoete aardappel
Zoete-aardappeltortilla
Tortilla van zoete aardappel

Ingrediënten

2 zoete aardappels in dunne plakjes
1 rode ui in halve maantjes
2 lente uitjes
Olijfolie
6 eieren
Zout en peper
Verse kruiden (ik heb peterselie gebruikt)
een beetje geitenkaas of parmezaanse kaas

Dit is een ‘simpel’ maar overheerlijk Mediterraans gerecht. De originele variant is met gewone aardappel, maar met zoete aardappel is het net wat gezonder en met die lekkere zoete smaak.

Bereiding

  • 1
    Bak de uien op een zacht vuurtje in 2 eetlepels olijfolie tot ze lekker zacht zijn.
  • 2
    Schil de zoete aardappel en snij er dunne plakjes van. Deze bak je in een koekenpan gaar in 2/3 eetlepels olijfolie.
  • 3
    Klop de eieren, de uien, de kaas en kruiden door elkaar.
  • 4
    Verdeel de aardappel gelijkmatig over de pan en voeg het eiermengsel toe. Laat de pan met deksel 10 minuten op zacht vuur bakken.
  • 5
    Na 10 minuten draai je de tortilla om en bak je nog 2 minuten. Voor het omdraaien gebruik ik altijd de deksel van een pan. De tortilla kan je gelijk opeten of bewaren (leuk op een feestje of lunch!). Koud is hij namelijk ook heel lekker.
  • Deel dit recept

    Andere recepten