EXPLORE. TASTE. SHARE.

Zoete-aardappeltortilla

Zoete-aardappeltortilla

Dit typische Mediterrane gerecht is verslavend lekker! Een heerlijke zoete verrassing voor tijdens de lunch. Met deze lekkere maaltijd maak je indruk op jezelf, je familie, collega’s of vrienden!

Ingrediënten

2 zoete aardappels in dunne plakjes
1 rode ui in halve maantjes
2 lente uitjes
Olijfolie
6 eieren
Zout en peper
Verse kruiden (ik heb peterselie gebruikt)
een beetje geitenkaas of parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • 1
    Bak de uien op een zacht vuurtje in 2 eetlepels olijfolie tot ze lekker zacht zijn.

  • 2
    Schil de zoete aardappel en snij er dunne plakjes van. Deze bak je in een koekenpan gaar in 2/3 eetlepels olijfolie.

  • 3
    Klop de eieren, de uien, de kaas en kruiden door elkaar.

  • 4
    Verdeel de aardappel gelijkmatig over de pan en voeg het eiermengsel toe. Laat de pan met deksel 10 minuten op zacht vuur bakken.

  • 5
    Na 10 minuten draai je de tortilla om en bak je nog 2 minuten. Voor het omdraaien gebruik ik altijd de deksel van een pan. De tortilla kan je gelijk opeten of bewaren (leuk op een feestje of lunch!). Koud is hij namelijk ook heel lekker.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan