zoete aardappelspies
Zoete aardappelspies met limoen tahin honingsaus
zoete aardappelspies

ingrediënten

  • 4 zoete aardappels 
  • 1 gele paprika 
  • 2 rode uien 
  • 1 limoen 
  • 2 eetl. Tahin 
  • 1 eetl. Honing 
  • 2 eetl. olie 
  • 1 eetl. sesam 
  • verse koriander
Deze zoete aardappelspies is samengesteld door Mathijs Vrieze
Deze spies van zoete aardappel van TV-kok Mathijs Vrieze grill je in een handomdraai op de barbecue. Extra lekker met de bijzondere sesam-limoensaus.

Bereiding

  • 1
    Breng een pan met water aan de kook. Halveer de zoete aardappelen in de lengte en kook deze in ca. 15 minuten gaar. Schep de zoete aardappelen uit de pan en laat ze uitdampen.
  • 2
    Maak de rode uien en gele paprika schoon. Snijd de paprika in gelijke stukjes en de uien in 4 of 6 parten. Snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken.
  • 3
    Rijg om en om 3 stukken zoete aardappel aan een spies met daartussen een part ui en stukjes paprika. Besmeer met een kwastje en een beetje olie. Grill de spiesen op het rooster van de barbecue.
  • 4
    Maak de dressing van 2 eetlepels tahin sesampasta. Roer hier 1 eetl. honing, 2 eetl. olie, limoensap, zout en peper en 2 eetl. water doorheen totdat je een lekker sausje hebt.
  • 5
    Garneer de zoete aardappelspiesen met gehakte verse koriander en wat sesamzaad.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten