EXPLORE. TASTE. SHARE.

Zoete aardappelspies met limoen tahin honingsaus

Zoete aardappelspies met limoen tahin honingsaus

Deze spies van zoete aardappel van TV-kok Mathijs Vrieze grill je in een handomdraai op de barbecue. Extra lekker met de bijzondere sesam-limoensaus.

ingrediënten

  • 4 zoete aardappels 
  • 1 gele paprika 
  • 2 rode uien 
  • 1 limoen 
  • 2 eetl. Tahin 
  • 1 eetl. Honing 
  • 2 eetl. olie 
  • 1 eetl. sesam 
  • verse koriander
Deze zoete aardappelspies is samengesteld door Mathijs Vrieze

Bereidingswijze

  • 1
    Breng een pan met water aan de kook. Halveer de zoete aardappelen in de lengte en kook deze in ca. 15 minuten gaar. Schep de zoete aardappelen uit de pan en laat ze uitdampen.

  • 2
    Maak de rode uien en gele paprika schoon. Snijd de paprika in gelijke stukjes en de uien in 4 of 6 parten. Snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken.

  • 3
    Rijg om en om 3 stukken zoete aardappel aan een spies met daartussen een part ui en stukjes paprika. Besmeer met een kwastje en een beetje olie. Grill de spiesen op het rooster van de barbecue.

  • 4
    Maak de dressing van 2 eetlepels tahin sesampasta. Roer hier 1 eetl. honing, 2 eetl. olie, limoensap, zout en peper en 2 eetl. water doorheen totdat je een lekker sausje hebt.

  • 5
    Garneer de zoete aardappelspiesen met gehakte verse koriander en wat sesamzaad.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya