EXPLORE. TASTE. SHARE.

Zoete aardappelsoep met wortel, ui en paprika

Zoete aardappelsoep met wortel, ui en paprika

Met dit recept maak je in een handomdraai een lekkere, zelfgemaakte soep van zoete aardappel, wortel, ui en paprika.

Ingrediënten

1 zoete aardappel
2 wortelen
2 rode uien
1 rode paprika
3 tenen knoflook
1 el olijfolie
2 blokjes groentenbouillon
750 ml water
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • 1
    Pel en snipper de uien en knoflook. Schil de zoete aardappel, schrap de wortels en ontdoe de paprika van de zaadlijsten. Snij alle groenten in stukjes.

  • 2
    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.

  • 3
    Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.

  • 4
    Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

  • 5
    Schenk de soep in kommen. Garneer de soep eventueel met wat fijngehakte peterselie.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel