zoete-aardappelsoep-wortel-ui-paprika
Zoete aardappelsoep met wortel, ui en paprika

Ingrediënten

1 zoete aardappel
2 wortelen
2 rode uien
1 rode paprika
3 tenen knoflook
1 el olijfolie
2 blokjes groentenbouillon
750 ml water
zout en peper naar smaak

Met dit recept maak je in een handomdraai een lekkere, zelfgemaakte soep van zoete aardappel, wortel, ui en paprika.

Bereiding

  • 1
    Pel en snipper de uien en knoflook. Schil de zoete aardappel, schrap de wortels en ontdoe de paprika van de zaadlijsten. Snij alle groenten in stukjes.
  • 2
    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.
  • 3
    Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.
  • 4
    Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • 5
    Schenk de soep in kommen. Garneer de soep eventueel met wat fijngehakte peterselie.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten