EXPLORE. TASTE. SHARE.

Zoete aardappelsoep met granaatappel

Zoete aardappelsoep met granaatappel

Heb je het koud? Kies dan voor dit recept! In een mum van tijd staat jouw pan vol lekkers op tafel. Het is een verrassend zoete en zachte soep bomvol verschillende smaken. Dat is nog eens exotisch genieten!

Ingrediënten

500 gram zoete aardappelen
1 ui
3 teentjes knoflook
4 tomaten
0,8 liter groente bouillon
1 theel. harissa specerijenmix
1 granaatappel
verse koriander
1 limoen
2 eetl. cashewnoten

Bereidingswijze

  • 1
    Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Zet een soeppan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de zoete aardappelen op hoog vuur aan. Maak de ui en knoflook schoon en snijd in stukjes. Voeg toe aan de zoete aardappelen.

  • 2
    Snijd de tomaten in 4 parten en verwijder de steelaanzet. Bak de tomaten een minuut mee. Voeg iets minder dan een liter bouillon toe en breng tegen het kookpunt aan. Laat de aardappelen gaar worden. Check de gaarheid met een vork.

  • 3
    Pureer de soep met een staafmixer in de pan of in delen met een hittebestendige keukenblender. Proef de soep en breng op smaak met harissa kruiden, zout en peper. Proef opnieuw. De harissa is een kruidig en vaak pittig specerijenmengsel. Houd de soep warm op het vuur maar laat niet koken.

  • 4
    Maak de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit pellen.

  • 5
    Schenk de soep in de borden. Garneer de soep met granaatappelpitjes, blaadjes koriander, nootjes, limoenschil rasp en eventueel wat flinterdunne plakjes knoflook. Maak tot slot smaakdruppeltjes van olie, harissa en limoensap.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel