EXPLORE. TASTE. SHARE.

Zoete aardappelsoep met gember & limoen

Zoete aardappelsoep met gember & limoen

De combinatie van zoete aardappels, gember limoen maakt dit soepje heel bijzonder.

Ingrediënten

olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels geraspte verse gember
500 g zoete aardappelen, in stukken
1 liter groentebouillon
200 ml kokosmelk (blik)
sap van 2 limoenen

Bereidingswijze

  • 1
    Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember.

  • 2
    Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

  • 3
    Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. 

  • 4
    Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel