zoete-aardappelsoep-gember-limoen
Zoete aardappelsoep met gember & limoen

Ingrediënten

olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels geraspte verse gember
500 g zoete aardappelen, in stukken
1 liter groentebouillon
200 ml kokosmelk (blik)
sap van 2 limoenen

De combinatie van zoete aardappels, gember limoen maakt dit soepje heel bijzonder.

Bereiding

  • 1
    Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember.
  • 2
    Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • 3
    Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. 
  • 4
    Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Deel dit recept

    Andere recepten