zoete-aardappelsoep-gember-limoen
Zoete aardappelsoep met gember & limoen

Ingrediënten

olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 theelepels geraspte verse gember
500 g zoete aardappelen, in stukken
1 liter groentebouillon
200 ml kokosmelk
sap van 2 limoenen

Laat je smaakpapillen ontwaken met een kom vol zoete aardappelsoep met gember en limoen. De zoetheid van de aardappels wordt versterkt door de pittige kick van gember, terwijl de limoen een verfrissende citrusaccent toevoegt. Eetsmakelijk!

Bereiding

  • 1
    Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember.
  • 2
    Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • 3
    Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. 
  • 4
    Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Deel dit recept

    Andere recepten