1
Snipper de uien en knoflook fijn en fruit aan op gematigd vuur in een scheutje olie. Af en toe roeren. Deze verdelen we na het bakken over de bodem van de ovenschaal.
2
Zorg dat je aardappelen van ongeveer gelijke grootte hebt voor het mooiste effect. Schil ze en snijd ze in gelijke dunne plakjes. Leg ze weg op gelijke stapeltjes. Ik heb paarse en oranje zoete aardappelen én gewone vastkokende aardappelen voor dit recept gebruikt.
3
Dan komt nu een leuk klusje. Maak een regenboog van de verschillende kleuren plakjes aardappel. Om en om, en in de juiste volgorde. Je zal wel wat aardappelplakjes overhouden, die snijd je fijn en verdeel je over de bodem van de ovenschaal.
4
Scharkeer de aardappelplakjes mooi in de schaal. Besmeer met gesmolten boter. Gaar in de oven met aluminiumfolie. Prik er wel een paar gaatjes in. De heteluchtoven zet je op 200 graden. 45 minuten met folie en daarna nog 15 a 20 minuten zonder folie.
5
Garneer met een mooie roos van avocadoplakjes. In avocado zitten gezonde vetten en de romige smaak past perfect bij de zoete aardappelen. Serveer er wat creme fraiche met zout en peper bij. Tot slot strooi je wat blaadjes verse tijm over de kleurrijke zoete aardappel ovenschotel.