zoete aardappelsalade
Zoete aardappelsalade met mais, bospeen en croutons
zoete aardappelsalade

ingrediënten zoete aardappelsalade

  • 2 zoete aardappelen 
  • 2 maïskolven (met dicht blad eromheen) 
  • 4 bospenen, schoon en door de helft 
  • 4 el. olijfolie 
  • 4 el. natuurazijn 
  • 2 el. rietsuiker 
  • 1 st. desembrood (flute of stok) 
  • Rucola en Oost-Indische kersblaadjes 
Een heerlijke zoete aardappelsalade met gepofte zoete aardappel en maïs, met zoetzure bospeen en croutons van desembrood.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2
    Pak de zoete aardappelen in aluminiumfolie en pof ze 50 min in de oven. Laat ze afkoelen en pluk de binnenkant in stukken.
  • 3
    Rooster in ongeveer 30 min de maïskolven afgedekt gaar in hun eigen blad op de dikke bodem van een pan. Af en toe keren.
  • 4
    Laat de maïskolven afkoelen en snij de maïs eraf in stukken. Maak in een brede pan met deksel van de azijn, suiker en een scheutje water een zoetzure “saus”. Stoof de penen hierin beetgaar.
  • 5
    Maak van het desembrood mooie croutons en bak deze met olijfolie en zeezout in de oven bruin op 170 graden.
  • 6
    Schik dit alles op een schaal en decoreer met de rucola en de kers. Sprenkel de zoetzure “saus”, olijfolie, peper en zout erover.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten