EXPLORE. TASTE. SHARE.

Zoete aardappelsalade met mais, bospeen en croutons

Zoete aardappelsalade met mais, bospeen en croutons

Een heerlijke zoete aardappelsalade met gepofte zoete aardappel en maïs, met zoetzure bospeen en croutons van desembrood.

ingrediënten zoete aardappelsalade

  • 2 zoete aardappelen 
  • 2 maïskolven (met dicht blad eromheen) 
  • 4 bospenen, schoon en door de helft 
  • 4 el. olijfolie 
  • 4 el. natuurazijn 
  • 2 el. rietsuiker 
  • 1 st. desembrood (flute of stok) 
  • Rucola en Oost-Indische kersblaadjes 

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • 2
    Pak de zoete aardappelen in aluminiumfolie en pof ze 50 min in de oven. Laat ze afkoelen en pluk de binnenkant in stukken.

  • 3
    Rooster in ongeveer 30 min de maïskolven afgedekt gaar in hun eigen blad op de dikke bodem van een pan. Af en toe keren.

  • 4
    Laat de maïskolven afkoelen en snij de maïs eraf in stukken. Maak in een brede pan met deksel van de azijn, suiker en een scheutje water een zoetzure “saus”. Stoof de penen hierin beetgaar.

  • 5
    Maak van het desembrood mooie croutons en bak deze met olijfolie en zeezout in de oven bruin op 170 graden.

  • 6
    Schik dit alles op een schaal en decoreer met de rucola en de kers. Sprenkel de zoetzure “saus”, olijfolie, peper en zout erover.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel