zoete aardappelpuree
Zoete aardappelpuree met kip, quinoa en pomelo
zoete aardappelpuree

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen 
  • 2 geroosterde/gegrilde kippenbouten 
  • 4 lente-uitjes 
  • 25 gr. gepofte quinoa 
  • 2 pomelo’s, in partjes 
  • 1 bakje verse bieslook 
  • Olijfolie

 

Tip: de zoete aardappelpuree kan ook heerlijk zijn met grapefruit in plaats van pomelo’s.

Bron: Sweetpotato’s EU

Met deze verrassende zoete aardappelpuree zet je comfort food op tafel. De puree bevat geplukte kip, geroosterde lente-ui, gepofte quinoa en roze pomelo. Dit lijkt een ingewikkeld gerecht, maar is eenvoudig om te maken. Durf jij het aan?

Bereiding

  • 1
    Pak de zoete aardappelen in aluminiumfolie en pof ze 50 minuten in de oven op 200 graden.
  • 2
    Snij ze als ze uit de oven komen doormidden en stamp of prak de binnenkant fijn met een scheutje olijfolie, peper en zout.
  • 3
    Rooster de lente ui in een hete pan en snij deze in stukken.
  • 4
    Pluk het kippenvlees van de poten.
  • 5
    Rooster de quinoa in een pan krokant met een beetje olijfolie en zeezout. Rooster in een hele hete pan de grapefruit licht, zodat deze een beetje karamelliseert.
  • 6
    Haal voorzichtig de zoete aardappel leeg en maak hiervan met een beetje olijfolie een puree.
  • 7
    Doe de puree op het bord en leg daarop de lente ui en de kip. Strooi de gepofte quinoa erover. Snij de bieslook fijn en strooi dit naar smaak over het gerecht.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten