zoete-aardappelplaattaart
Zoete-aardappelplaattaart met spruitjes en spekjes

Ingrediënten

1 zoete aardappel
250 gr spruitjes
1 bakje spekjes
1 ei
2 eetlepels olie
1 zakje geraspte kaas

Deze makkelijk te maken plaattaart is heerlijk als lunch- of bijgerecht of lekker als hapje bij de borrel. Met de sterretjes van zoete aardappel maak je er een sfeervol geheel van.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2
    Rol het bladerdeeg extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het bladerdeeg in met wat eigeel.
  • 3
    Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Meng met 2 eetlepels olie en druk er met de vormpjes sterretjes uit.
  • 4
    Snijd de spruitjes door de helft en verdeel ze over de plaattaart. Verdeel de spekjes over de plaattaart en verdeel als laatste de zoete-aardappelsterretjes. Strooi tenslotte nog wat geraspte kaas over de plaattaart.
  • 5
    Bak de taart ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
  • Deel dit recept

    Andere recepten