zoeteaardappelpannenkoekjes-mango-passiefruit-DS
Zoete-aardappelpannenkoekjes met mango en passiefruit

Ingrediënten

300 g zoete aardappel
250 ml karnemelk
5 el bloem
1 tl bakpoeder
3 eieren
1 el cacao
1 mango
2 passievruchten
150 g mascarpone
evt agavesiroop

Tijd voor een lekker dessert, speciaal voor de feestdagen: heerlijke pannenkoekjes van zoete aardappel met cacao. Extra feestelijk met mascarpone, reepjes mango en passiefruit. Pannenkoekjes zijn altijd lekker, en deze zijn ook nog redelijk gezond. Je kunt dit gerecht ook als ontbijt eten, laat dan de mascarpone weg en serveer er kwark of yoghurt erbij.

Bereiding

 • 1
  Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe de blokjes in een pannetje met zoveel water dat ze net onder staan en kook de zoete aardappel in 15 minuten zacht en gaar.
 • 2
  Giet de zoete aardappel af en pureer met de karnemelk tot een gladde puree. Voeg het meel, bakpoeder, de eieren en de cacao toe en roer tot een egaal beslag.
 • 3
  Verhit olie in een koekenpan en bak er kleine pannenkoekjes van. Als het beslag te veel uitvloeit, doe er dan een schepje extra bloem bij. Bewaar ze als ze klaar zijn onder aluminiumfolie zodat ze warm blijven.
 • 4
  Snijd de mango in reepjes en lepel de passievruchten uit. Maak stapeltjes van 3 pannenkoekjes met daartussen mascarpone en mangoreepjes. Beleg extra mascarpone en een lepel passievruchtvlees. Houd je van iets meer zoetigheid? Schenk er dan een beetje agavesiroop over.
 • Deel dit recept

  Andere recepten