zoete aardappelhummus
Zoete aardappelhummus
zoete aardappelhummus

ingrediënten zoete aardappelhummus

  • 2 stuks zoete aardappel 
  • 400 gram blik kikkererwten 
  • 2 el olijfolie 
  • 3 el citroensap 
  • 2 el tahini 
  • 1 tl komijnpoeder 
  • Zout en peper naar smaak 
Deze heerlijke zoete aardappelhummus is gemaakt van kikkererwten en zoete aardappel. Combineer deze zalige dip met bijvoorbeeld zoete-aardappelchips. Als dat niet lekker dippen wordt?

Bereiding

  • 1
    Maak de zoete aardappel zacht, door bijvoorbeeld ongeveer 45 minuten in de oven te roosteren op 175 graden.
  • 2
    Laat daarna heel even afkoelen en schep dan het vruchtvlees uit de schil.
  • 3
    Terwijl de zoete aardappel in de oven bijna klaar is, kun je alle andere ingrediënten alvast klaarzetten, en de kikkererwten alvast uitlekken en afspoelen in een vergiet.
  • 4
    Wanneer de aardappelpuree is afgekoeld, kun je alles samen glad mengen in de keukenmachine tot de hummus. Voeg de peper en zout toe naar eigen smaak.
  • Deel dit recept

    Andere recepten