EXPLORE. TASTE. SHARE.

Zoete aardappelhummus

Zoete aardappelhummus

Deze heerlijke zoete aardappelhummus is gemaakt van kikkererwten en zoete aardappel. Combineer deze zalige dip met bijvoorbeeld zoete-aardappelchips. Als dat niet lekker dippen wordt?

ingrediënten zoete aardappelhummus

  • 2 stuks zoete aardappel 
  • 400 gram blik kikkererwten 
  • 2 el olijfolie 
  • 3 el citroensap 
  • 2 el tahini 
  • 1 tl komijnpoeder 
  • Zout en peper naar smaak 

Bereidingswijze

  • 1
    Maak de zoete aardappel zacht, door bijvoorbeeld ongeveer 45 minuten in de oven te roosteren op 175 graden.

  • 2
    Laat daarna heel even afkoelen en schep dan het vruchtvlees uit de schil.

  • 3
    Terwijl de zoete aardappel in de oven bijna klaar is, kun je alle andere ingrediënten alvast klaarzetten, en de kikkererwten alvast uitlekken en afspoelen in een vergiet.

  • 4
    Wanneer de aardappelpuree is afgekoeld, kun je alles samen glad mengen in de keukenmachine tot de hummus. Voeg de peper en zout toe naar eigen smaak.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel