zoete-aardappelchips-guacamole
Zoete-aardappelchips met guacamole

Ingrediënten

Zoete aardappelchips:
1 zoete aardappel
olijfolie
paprikapoeder

Guacamole:
4 avocado’s
1 teentje knoflook
1 peper
1 sjalotje
1 rode ui
2 tomaten

Een heerlijke snack voor alle momenten! Gezonde chips van zoete aardappel met guacamole van avocado.

Bereiding

  • 1
    Was de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes.
  • 2
    Leg de plakjes op een bakplaat (eventueel bekleed met bakpapier) en dep met een keukenrol op elk plakje wat olijfolie. Bestrooi de plakjes met paprikapoeder.
  • 3
    Bak de chips 10 minuten op 180°C. Draai dan alle chips om en bak nog 20 minuten op 135°C
  • 4
    Lepel de avocado’s uit en verwijder de pit, prak ze vervolgens door elkaar in een kom.
  • 5
    Snijd de tomaten, sjalot en peper in blokjes en schep dit door de geprakte avocado’s.
  • 6
    Pers als laatste een teentje knoflook en roer dit door de guacamole.
  • 7
    Eet de chips wel meteen op, anders worden ze weer zacht. Serveer met de guacamole.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten