EXPLORE. TASTE. SHARE.

Zoete-aardappelchips met guacamole

Zoete-aardappelchips met guacamole

Makkelijk, gezond en geweldig lekker; wat wil je nog meer? Laat je verrassen door deze knapperige zoete-aardappelchips! De combinatie van zoete-aardappel en romige guacamole is er één van de bovenste plank. Kortom, deze snack mag je niet missen!

Ingrediënten

Zoete aardappelchips:
1 zoete aardappel
olijfolie
paprikapoeder

Guacamole:
4 avocado’s
1 teentje knoflook
1 peper
1 sjalotje
1 rode ui
2 tomaten

Bereidingswijze

  • 1
    Was de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes.

  • 2
    Leg de plakjes op een bakplaat (eventueel bekleed met bakpapier) en dep met een keukenrol op elk plakje wat olijfolie. Bestrooi de plakjes met paprikapoeder.

  • 3
    Bak de chips 10 minuten op 180°C. Draai dan alle chips om en bak nog 20 minuten op 135°C

  • 4
    Lepel de avocado’s uit en verwijder de pit, prak ze vervolgens door elkaar in een kom.

  • 5
    Snijd de tomaten, sjalot en peper in blokjes en schep dit door de geprakte avocado’s.

  • 6
    Pers als laatste een teentje knoflook en roer dit door de guacamole.

  • 7
    Eet de chips wel meteen op, anders worden ze weer zacht. Serveer met de guacamole.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit