zoete aardappelbrood
Zoete aardappelbrood met rozijnen en walnoten
zoete aardappelbrood

ingrediënten zoete aardappelbrood

  • 100 g boter
  • 100 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 500 g zoete aardappel
  • 45 ml dikke yoghurt
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 225 g bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 g rozijnen, geweld
  • 60 g walnoten, fijngehakt
Probeer eens deze heerlijke zoete aardappelbrood met rozijnen en walnoten. Als je van bananenbrood houdt, maak dan een keer deze heerlijke variatie van NON-popup met zoete aardappel!

Bereiding

  • 1
    Rooster de zoete aardappel ongeveer 45 minuten roosteren in een oven op 175 graden. Daarna zijn ze zo zacht, dat je ze open kunt snijden en het vruchtvlees eruit kunt schrapen. Maal in de keukenmachine tot een glad beslag.
  • 2
    Draai je oven naar 180 graden. Vet een cakevorm in met boter.
  • 3
    klop de boter en suiker tot een luchtig, wit geheel. Voeg het ei toe en mix tot een glad mengsel.
  • 4
    Voeg de zoete aardappel, vanille en yoghurt toe. Mix en voeg vervolgens bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe. Mix tot alles is gemengd.
  • 5
    Roer de rozijnen en walnoten er doorheen en bak het zoete-aardappelbrood gedurende een uur of tot wanneer een satéprikker er schoon uitkomt. Optioneel: garneer met plakjes banaan en physalis
  • Deel dit recept

    Andere recepten