Probeer dit heerlijke barbecuerecept: Zoete aardappel van de BBQ met couscoussalade. Een topcombinatie!
Bereiding
1
Begin met het koken van de zoete aardappel, dan is ie al zacht en gaar voordat ie op de barbecue gaat. De kooktijd bedraagt ongeveer 15 a 20 minuten. Haal de zoete aardappelen uit het water en laat uitdampen.
2
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de rode ui en rode paprika in kleine blokjes. Breng de couscoussalade op smaak. Voeg de rozijnen, paprika, ui, specerijenmix en een scheutje olijfolie en azijn toe.
3
Maak de frisse dip. Meng de vegan kokos ‘yoghurt’ met fijngehakte knoflook, zout en peper.
4
Prik de zoete aardappelen een aantal keer in met een vork en besmeer ze rondom met een beetje olijfolie. Grill op de barbecue en keer ze een aantal keer om.
5
Serveer het gerecht door de zoete aardappelen open te snijden en te vullen met de frisse dip. Bestrooi met grof gemalen peper en verse tuinkers.