EXPLORE. TASTE. SHARE.

Zoete aardappel van de BBQ met couscoussalade

Zoete aardappel van de BBQ met couscoussalade

Probeer dit heerlijke barbecuerecept: Zoete aardappel van de BBQ met couscoussalade. Een topcombinatie!

Ingrediënten

2 zoete aardappelen
120 gram (volkoren)couscous
2 theel. specerijenmix ras el hanout
1 rode paprika
2 eetl. rozijnen
1 kleine rode ui
scheutje olijfolie en azijn
4 eetl. kokos yoghurt
verse tuinkers
2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

  • 1
    Begin met het koken van de zoete aardappel, dan is ie al zacht en gaar voordat ie op de barbecue gaat. De kooktijd bedraagt ongeveer 15 a 20 minuten. Haal de zoete aardappelen uit het water en laat uitdampen.

  • 2
    Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de rode ui en rode paprika in kleine blokjes. Breng de couscoussalade op smaak. Voeg de rozijnen, paprika, ui, specerijenmix en een scheutje olijfolie en azijn toe.

  • 3
    Maak de frisse dip. Meng de vegan kokos ‘yoghurt’ met fijngehakte knoflook, zout en peper.

  • 4
    Prik de zoete aardappelen een aantal keer in met een vork en besmeer ze rondom met een beetje olijfolie. Grill op de barbecue en keer ze een aantal keer om.

  • 5
    Serveer het gerecht door de zoete aardappelen open te snijden en te vullen met de frisse dip. Bestrooi met grof gemalen peper en verse tuinkers.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel