EXPLORE. TASTE. SHARE.

gezonde zoete aardappel sapjes

gezonde zoete aardappel sapjes

Het drinken van groentesap geeft je echt een boost energie, vitaminen en mineralen. TV-kok Mathijs Vrieze maakt verschillende zoete aardappel sapjes. Zoete aardappels kun je natuurlijk bakken, pureren of frituren. Maar wist je dat ze je ook rauw kunt eten? Het is namelijk een knol, een groente dus! Je hebt hiervoor natuurlijk wel een sapcentrifuge of slowjuicer nodig. Misschien kun je er wel eentje lenen van een goede vriend of buur. Misschien denk je dat je veel weggooit om dit groentesap te krijgen. Deels klopt dit natuurlijk wel, maar Mathijs vindt het feit dat je hierdoor méér groente binnenkrijgt zwaarder wegen. Van ruim 500 gram ingrediënten houd je 300 ml sap over, dat zijn 2 glaasjes. Maak je beide kleuren, dan heb je dus 4 glazen sap.

ingrediënten

 

Deze zoete aardappel sapjes zijn samengesteld door Mathijs Vrieze

Bereidingswijze

 • 1
  Zorg dat je de ingrediënten goed voorbereid en klein snijdt. De oranje zoete aardappelen schilt Mathijs even. Maar de wortel en appel schilt Mathijs niet. Ook de schil van de limoen en gember even rondom wegsnijden.

 • 2
  Dan is het een kwestie van de slowjuicer of de sapcentrifuge het werk laten doen. Zorg dat je de gember en daarna de limoen als laatste doet. Soms blijven de draden van de gember een beetje in het apparaat zitten. En de limoen zorgt ervoor dat de gembersap uit de machine druppelt.

 • 3
  Je kunt daarna het paarse sap maken van paarse zoete aardappel, met rauwe rode biet, appel, limoen en gember. Op dezelfde manier als het oranje sap. Oh, dit is zó lekker én gezond!

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel