zoete aardappel flespompoensoep
Zoete aardappel flespompoensoep met feta en linzen
zoete aardappel flespompoensoep

Ingrediënten zoete aardappel flespompoensoep

2 uien gesnipperd
2 tenen knoflook in plakjes
15 gr verse gember fijn gesneden
500 gr flespompoen
500 gr zoete aardappel
1 liter groentebouillon
1 blikje linzen uitgelekt 160 gr
100 gr (plantaardige) feta
2 lente-ui
Olijfolie
Pompoenolie

Een heerlijk gevulde zoete aardappel flespompoensoep, afgemaakt met linzen, lente-uitjes en feta. Het proberen waard!

Bereiding

  • 1
    Fruit de ui, knoflook en de gember in een beetje olijf olie. Bak de pompoen en de zoete aardappel even mee. Voeg nu de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • 2
    Kook de soep 15 minuten zachtjes door en pureer het geheel met een staafmixer of een keukenmachine tot een mooie zachte soep. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3
    Warm de linzen even op in een pannetje of magnetron.
  • 4
    Verdeel de soep over de kommen verdeel vervolgens de linzen. Brokkel de feta hierover en garneer met wat dunne ringetjes lente ui en wat druppeltjes pompoenolie.
  • 5
    Serveer met lekker brood.
  • Deel dit recept

    Andere recepten