1
Maak een keuze voor een grote ovenschaal, of voor 4 kleine eenpersoons schaaltjes en verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
2
Schil de rauwe zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd vervolgens in gelijke plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs in de ovenschaal.
3
Klop de eieren met de room los met een garde. Breng op smaak met een snufje zout, peper, bruine suiker en de speculaaskruiden
4
Schil een dun laagje van de sinaasappel af en snijd het oranje schilletje in dunne reepjes. Roer dit, samen met de cranberries door het mengsel en schenk het over de zoete aardappelschotel.
5
Dek de casserole af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Verwijder de folie en garneer met de macadamia noten en kleine marshmellow spekjes. Zet de casserole nog ongeveer 10 minuten terug in de oven.
6
Maak intussen de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit pellen. Garneer de casserole met de granaatappelpitjes.