Casserole zoete aardappel
Zoete aardappel casserole met macadamia en granaatappel
Casserole zoete aardappel

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 2 eieren
  • 150 ml room
  • 4 eetl. bruine suiker
  • 2 theel. speculaaskruiden
  • 1 sinaasappel
  • 150 gram cranberries
  • 200 gram macadamia noten
  • mini-marshmallows (optioneel)
  • 1 granaatappel

 

Dit casserole recept is samengesteld door Mathijs Vrieze
Dit is een variatie op de traditionele casserole van zoete aardappelen die in Amerika vaak tijdens de Feestdagen op tafel staat. Heerlijk als bijgerecht, maar deze is ook perfect als vegetarisch hoofdgerecht te serveren. De smaken zijn duidelijk winters, zoet en kruidig.

Bereiding

  • 1
    Maak een keuze voor een grote ovenschaal, of voor 4 kleine eenpersoons schaaltjes en verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  • 2
    Schil de rauwe zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd vervolgens in gelijke plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs in de ovenschaal.
  • 3
    Klop de eieren met de room los met een garde. Breng op smaak met een snufje zout, peper, bruine suiker en de speculaaskruiden
  • 4
    Schil een dun laagje van de sinaasappel af en snijd het oranje schilletje in dunne reepjes. Roer dit, samen met de cranberries door het mengsel en schenk het over de zoete aardappelschotel.
  • 5
    Dek de casserole af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Verwijder de folie en garneer met de macadamia noten en kleine marshmellow spekjes. Zet de casserole nog ongeveer 10 minuten terug in de oven.
  • 6
    Maak intussen de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit pellen. Garneer de casserole met de granaatappelpitjes.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten