EXPLORE. TASTE. SHARE.

Zoete aardappel casserole met macadamia en granaatappel

Zoete aardappel casserole met macadamia en granaatappel

Dit is een variatie op de traditionele casserole van zoete aardappelen die in Amerika vaak tijdens de Feestdagen op tafel staat. Heerlijk als bijgerecht, maar deze is ook perfect als vegetarisch hoofdgerecht te serveren. De smaken zijn duidelijk winters, zoet en kruidig.

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 2 eieren
  • 150 ml room
  • 4 eetl. bruine suiker
  • 2 theel. speculaaskruiden
  • 1 sinaasappel
  • 150 gram cranberries
  • 200 gram macadamia noten
  • mini-marshmallows (optioneel)
  • 1 granaatappel

 

Dit casserole recept is samengesteld door Mathijs Vrieze

Bereidingswijze

  • 1
    Maak een keuze voor een grote ovenschaal, of voor 4 kleine eenpersoons schaaltjes en verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.

  • 2
    Schil de rauwe zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd vervolgens in gelijke plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs in de ovenschaal.

  • 3
    Klop de eieren met de room los met een garde. Breng op smaak met een snufje zout, peper, bruine suiker en de speculaaskruiden

  • 4
    Schil een dun laagje van de sinaasappel af en snijd het oranje schilletje in dunne reepjes. Roer dit, samen met de cranberries door het mengsel en schenk het over de zoete aardappelschotel.

  • 5
    Dek de casserole af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Verwijder de folie en garneer met de macadamia noten en kleine marshmellow spekjes. Zet de casserole nog ongeveer 10 minuten terug in de oven.

  • 6
    Maak intussen de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit pellen. Garneer de casserole met de granaatappelpitjes.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel