zalmtompouce-groeneasperges-DS
Zalmtompouce met groene asperges & limoensaus

Ingrediënten

800 gram verse wilde zalmfilet
1 citroen
1 bosje verse dille
Peper en zout
1 el olijfolie
5 plakken filodeeg
2 el boter
4 el sesamzaad
400 gram groene asperges

Limoensausje:
250ml water
½ blokje visbouillon
1 el maïzena
1tl suiker
1 limoen
25 gr boter
peper en zout

Een heerlijk hoofdgerecht, speciaal voor de feestdagen! Met deze zalmtompouce zet je eenvoudig iets heerlijks op tafel, extra bijzonder door de limoensaus en de groene asperges.

Bereiding

  • 1
    Snij de zalm in kleine blokjes. Meng deze met limoensap, olijfolie, peper en zout in een kom. Snij een paar takjes dille fijn en meng deze door de zalm. Dek de schaal af en zet in de koelkast. Je kan de zalm eventueel ook even aanbakken.
  • 2
    Laat de filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakken filodeeg nog even op elkaar zitten en snij in 8 gelijke delen. Smelt de boter in een pannetje. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier 8 losse plakjes filodeeg op. Bestrijk deze met boter (dit gaat het makkelijkst met een kwast). Strooi de sesamzaadjes erover en leg dan het volgende plakje er op. Besmeer deze weer met boter en sesamzaad en herhaal deze stappen tot er 8 stapeltjes zijn van 5 velletjes. Eindig met een laagje boter en sesamzaadjes. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven.
  • 3
    Voor het sausje verwarm je in een pannetje het water, de limoensap en visbouillon. Breng dit aan de kook. Roer de maïzena los met wat water en roer dit door de saus. Breng op smaak met boter, peper, zout en evt. wat dille.
  • 4
    Roerbak de groene asperges met peper en zout.
  • 5
    Leg op elk bord een filokrokant en schep hier ¼ van de zalm op. Dek af met een tweede filokrokant. Serveer met de groene asperges en limoensaus.
  • Andere recepten