1
Snijd kleine blokjes van de gerookte zalmfilet en snijd (of knip) de bieslook ook fijn. Snijd de limoen in tweeën.
2
Meng de fijngesneden zalmfilet met de crème fraîche, bieslook, limoensap (ongeveer 3/4 van een halve limoen) en wat verse peper.
3
Snijd de avocado in blokjes. Pers de laatste druppels uit de eerste limoenhelft over de avocadoblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
4
Zet een kookring op het serveerbord en maak hierin eerst een laagje met het avocadomengsel. Met een lepel druk je dit heel zachtjes aan.. Leg hier overheen een laagje van de zalmtartaar en druk dit met een lepel zachtjes op de avocado. Wanneer de avocado en zalm stevig in de kookring zitten, haal je de ring voorzichtig los.
5
Snijd de tweede helft van de limoen in schijfjes en plaats op elk bord een schijfje limoen. Strooi er nog wat kappertjes over.