Zalmstoofpot-Sugarsnaps_MV
Zalmstoofpotje met sugarsnaps met mosterd en gember

Ingrediënten

250 gram zalmfilet
350 gram krielaardappels
250 gram sugarsnaps
250 ml kookroom
1 (vis)bouillon tablet
2 theel. grove mosterd
1 duimpje gember
wortelreepjes
verse dille

Dit stoofpotje is in een handomdraai gemaakt en is vol van smaak. De combinatie van zalm, sugarsnaps, mosterd en gember is verrukkelijk.

Bereiding

  • 1
    Halveer de krieltjes en kook deze beetgaar. Giet daarna af en laat uitdampen. Haal de ‘draden’ van de sugarsnaps af.
  • 2
    Maak de romige saus. Maak een duimpje gember schoon en hak fijn. Verwarm in een stoofpan de kookroom met het (vis)bouillontablet, gehakte gember en mosterd. Breng op smaak met grof gemalen peper en een snufje zout.
  • 3
    Snijd de zalm in gelijke stukken en voeg toe aan de stoofpot. Voeg ook de sugarsnaps, wortelreepjes en de krieltjes toe. Laat het stoofpotje langzaam sudderen op gematigd vuur met het deksel op de pan. Niet teveel roeren omdat je anders de zalm stuk roert.
  • 4
    Garneer vlak voor het serveren met fijngehakte verse dille.
  • Andere recepten