1200630p16183EDNmainZalmceviche-mango-passie_Mathijs
Zalm ceviche
met mango en passiefruit

Ingrediënten

250 gram rauwe zalm
2 passiefruit
1 kleine rode ui
rode peper
verse munt
1 mango
stuk (afbak) brood

Met dit hapje voor bij de borrel ga je indruk maken bij je gasten. De combinatie van rauwe verse zalm met mango en passiefruit is onweerstaanbaar lekker. Je kunt hem ook als tartaar maken.

Bereiding

 • 1
  Begin met het maken van de crostini’s. Dat zijn krokante toastjes van brood. Snijd het afbakbrood in dunne plakjes en besmeer ze met een beetje olijfolie. Besprenkel met grof gemalen peper en een snufje zout. Bak in ongeveer 10 minuten goudbruin af in de oven op 180 graden.
 • 2
  Halveer de passievruchten en roer het vruchtvlees los in een kommetje. Snipper de rode ui heel fijn en voeg ongeveer 1 eetlepel toe aan het passiefruit. Snijd een stukje van de rode peper fijn (naar smaak). Snijd 10 blaadjes verse munt in flinterdunne reepjes. Roer door elkaar met een snufje zout en peper.
 • 3
  Maak de mango schoon door de schil eraf te snijden en het vruchtvlees er langs de pit vanaf te snijden. Snijd de mango in dunne gelijke plakjes. Snijd ook de zalm in dunne plakjes.
 • 4
  Maak de bordjes mooi op door de mango en zalm dakpansgewijs om en om neer te leggen. Verdeel de passiefruit over de zalm en mango. Ieder een eigen bordje. Eet samen met de crostini’s.
 • Deel dit recept

  Andere recepten