yoghurtijs_blauwebessen
Yoghurtijs met blauwe bessen

Ingrediënten

500 gram blauwe bessen
3 el citroensap
100 gram suiker
3 dl yoghurt
2 dl slagroom
wafeltjes voor garnering

Makkelijk te maken yoghurtijs met blauwe bessen voor een heerlijk dessert.

Bereiding

  • 1
    Houd 50 gram bessen apart voor garnering. Pureer de bessen met de staafmixer of in een blender.
  • 2
    Meng de bessenpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom half stijf en schep deze door het bessen-yoghurtmengsel.
  • 3
    Schenk het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en laat deze een half uur bevriezen.
  • 4
    Schep het ijs daarna door, om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit na 1 uur en laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen.
  • 5
    Serveer bolletjes ijs gegarneerd met blauwe bessen en wafeltjes.
  • Andere recepten