wraps-pulled-chicken-granaatappel
Wraps met pulled chicken en granaatappel

Ingrediënten

1 granaatappel
250 gram kipdijfilet
kippenbouillon (tablet)
2 eetl tandoori specerijenmix
1 limoen
2 teentjes knoflook
150 ml dikke yoghurt
snufje zout en peper
kleine wraps
rucola sla

Een verfrissende tandoori kip salade gemaakt van mals draadjesvlees. Heerlijk tussen een kleine wrap met sla en granaatappel. Met dit hapje maak je indruk tijdens de picknick.

Bereiding

 • 1
  Begin met het stoven van de kipdijfilet. Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de kipdij in ongeveer een half uur gaar. Haal de kipdij uit de pan, laat iets afkoelen en trek met behulp van twee vorken de kip tot draadjesvlees. Tip: de kippenbouillon kun je daarna bewaren als basis voor een lekkere soep.
 • 2
  Maak de tandoori dressing. Roer tandoori specerijen mix los met een beetje olie. Pers het sap uit een limoen en hak de knoflook fijn. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met een snufje zout en peper. Proef. Meng de dressing door de kip.
 • 3
  Maak de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar snijd hem niet helemaal door. Breek de granaatappel in parten. Nu kun je gemakkelijk de granaatappelpitjes er voorzichtig uit pellen.
 • 4
  Vul de kleine wraps met een handje rucola sla en een flinke schep pulled chicken tandoori salade. Garneer met en kleurrijke pitjes granaatappel.
 • Deel dit recept

  Andere recepten